miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. A IX–a ediție a Simpozionului Internațional de Sculptură Drumuri Brâncușiene a ajuns la final

Sâmbătă, 4 septembrie, începând cu ora 10:00, craiovenii sunt invitați la ceremonia de final a celei de a IX-a ediții a Simpozionului Internațional de Sculptură Drumuri Brâncușiene. Festivitatea va avea loc în Parcul Tineretului din Craiova, intrarea din strada Coșuna, în apropierea parcării Water Park.

Casa de Cultură Traian Demetrescu a organizat  în perioada 09 august – 04 septembrie 2021 ediția a IX–a a Simpozionului Internațional de Sculptură Drumuri Brâncușiene.

Tema acestui an l-a avut în centru pe Tudor Vladimirescu și Bicentenarul Revoluției de la 1821, privită ca început al României moderne. Anul 1821 marchează în istorie sfârșitul evului mediu în cele două țări române și trecerea la epoca modernă. Momentul a fost ales de către istoricii români prin prisma urmărilor pe termen lung pe care le-a avut Revoluția condusă de Tudor: sfârșitul perioadei fanariote, începuturile unor dezbateri susținute și în mare măsură încununate de succes cu privire la modernizarea politică și administrativă, a justiției, învățământului și a societății celor două țări românești.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La ediția din anul acesta a Simpozionului au participat trei artiști români, care au realizat lucrări din marmură: Emilian Popescu cu lucrarea Sete de Lumină, Alin Neacșu cu lucrarea Îngerul unui Erou și Petre-Virgiliu Mogoșanu, cu lucrarea Libertate.

Politica