România vinde 700.000 de vaccinuri anti-covid Irlandei

România și Irlanda au încheiat un acord pentru vânzarea a 700.000 de vaccinuri anti-Covid produse Pfizer / BioNtech, a anunțat premierul irlandez Micheál Martin.

Acesta a descris acordul ca fiind „o veste fantastică și un impuls binevenit pentru campania noastră, care continuă să aibă un sprijin imens și o stimulare din partea populaţiei irlandeze”.

Un purtător de cuvânt al lui Martin a precizat că aceste 700.000 de vaccinuri fac parte dintr-un acord încheiat cu România, luna trecută, pentru 1 milion de doze. Martin a purtat discuții cu președintele român Klaus Iohannis, la începutul lunii iulie, și s-a convenit în principiu să cumpere un milion de vaccinuri ARNm. La acea vreme, premierul irlandez a subliniat că rata de absorbție a vaccinului în România „nu este la fel de semnificativă ca în Irlanda”.

Vaccinurile urmează să fie livrate în Irlanda în luna august. Ministrul Sănătății, Stephen Donnelly, a declarat că vaccinurile „ne vor permite să continuăm să extindem lansarea programului de vaccinare”. Departamentul Sănătății a declarat că dozele suplimentare sunt asigurate direct de la Pfizer și reprezintă o redistribuire a dozelor comandate inițial de România.

Irlanda are în vedere redeschiderea unor centre datorită popularității lor, scrie g4media.ro

Populare

Recomandări

Vâlcea. Braconieri, în flagrant la Obârșia Lotrului

Șapte persoane au fost duse la audieri după ce...

Doljul, tot cu oameni bătrâni și tot mai puțini

Doljul rămâne un județ îmbătrânit. Se nasc tot mai...

Prețul lemnului pentru foc, plafonat

Guvernul urmează să adopte miercuri ordonanţa de urgenţă privind...

200 de lei de la stat pentru cei care vor să-şi schimbe becurile

Programul Rabla ajunge de luna viitoare şi la becuri....