Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Trei medalii de aur și una de argint pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Chimie 2021

Publicat

pe

Elevii români care au participat la Olimpiada Internațională de Chimie 2021, organizată de Japonia și desfășurată online, au luat trei medalii de aur și una de argint, conform rezultatelor anunțate luni, după cum a declarat pentru Edupedu.ro academicianul Marius Andruh, președintele Comisiei Olimpiadei de Chimie 2021. 

“Este un rezultat cu adevărat excepțional”, cel mai bun din ultimii cinci ani, a spus acesta, spunând că meritul este în principal al elevilor: Mircea Raul Bodrogean, Alexandru Cătălin Dianu, Tudor Lile, Ștefan Dimitriu.

Rezultatele elevilor români, anunțate de Marius Andruh:

  • Mircea-Raul Bodrogean, Liceul Internațional de Informatică, București – aur (el a fost medaliat și la Olimpiada de acum 2 ani de la Paris și s-a clasificat primul, în acest an, la Olimpiada Mendeleev din Rusia, conform precizărilor făcute de Marius Andruh)
  • Tudor Lile, Colegiul Național „Moise Nicoară”, Arad – aur
  • Alexandru Cătălin Dianu, Liceul Internațional de Informatică, București – aur
  • Ștefan Dimitriu, Colegiul Național „Andrei Șaguna”, Brașov – argint

Profesorul Andruh a precizat că ultima dată când echipa României – care prin tradiție are rezultate foarte bune la olimpiadele internaționale de chimie – a obținut asemenea rezultate a fost în 2016, când elevii români au obținut tot 3 medalii de aur și 1 de argint.

La precedenta Olimpiadă Internațională, desfășurată în 2019 la Paris, echipa României a obținut 1 medalie de aur și 3 de argint.

Foto: edupedu.ro

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.