joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vârsta de pensionare a celor care lucrează în industria de producție a energiei, redusă

Angajații care au lucrat cel puțin 25 de ani în industria de producție de energie electrică și termică vor beneficia de reducere a vârstei standard de pensionare cu 13 ani, potrivit unei legi promulgate vineri de președintele Klaus Iohannis.

Actul normativ, care va intra în vigoare în 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial, a vizat modificarea și completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Legea prevede introducerea unor noi activități din domeniul producției energiei electrice și termice în categoria celor care se desfășoară în condiții de muncă speciale, precum și condițiile de pensionare pentru persoanele care au desfășurat aceste activități, scrie Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform textului normativ, vor fi considerate locuri de muncă în condiții speciale și „activităţile de producţie, mentenanţă şi asimilate din unităţile de producţie a energiei electrice în termocentralele pe bază de cărbune, incluzând şi unităţile de extracţie a cărbunelui, pentru personalul implicat direct şi nemijlocit în utilizarea procedeelor şi utilajelor specifice producţiei energiei electrice şi extracţiei cărbunelui”.

Astfel, persoanele care au un stagiu de cotizare de cel puțin 25 de ani realizat în aceste activități vor beneficia de pensie pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani, mai arată sursa citată.

Politica