vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Președintele CJ Vâlcea vrea să conecteze Țara Loviștei la autostradă: „Guvernul se bâlbâie”

Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea,  a vorbit despre loturile de capăt ale autostrăzii care va traversa și județul Vâlcea și spune că vrea să îi fie prezentate, în detaliu, loturile vâlcene.

„După informațiile mele din presă, se lucrează la loturile de capăt ale autostrăzii care va traversa și județul nostru prin partea nord-estica.  Știm totodată că guvernul se bâlbâie în a desemna după trei ani, un constructor pentru lotul 4 care vine spre Râmnicu Vâlcea (Tigveni). Loturile vâlcene 3 și 4 sunt încă in licitație. Noi am reînnoit certificatul de urbanism dar pe mine mă interesează, dacă CNAIR binevoiește, să îmi prezinte la detaliu loturile vâlcene. De ce spun asta?  Pentru că una din cele mai frumoase depresiuni montane din România, mă refer la Țara Loviștei, este izolată. De la nodul Șuici (Argeș) până la Cornetu nu exista niciun nod. În contextul în care autostrada intră în Vâlcea prin Perișani”, a spus Constantin Rădulescu.

Președintele CJ Vâlcea își dorește să conecteze Țara Loviștei la autostradă, dar nu este mulțumit cu un singur nod, pe o porțiune de 50 de kilometri.
„Eu vreau să conectăm Țara Loviștei la autostradă. Nu mi se pare normal că pe o porțiune de 50 de km (în județul Vâlcea) să fie un singur nod. Pentru cine vrea să ajungă la Perișani sau Boișoara, trebuie să coboare la Cornet și apoi să meargă înapoi 10-15 km. Că să nu mai spun de Câineni. De aceea, în  măsura în care este posibil,  intenția mea este amenajarea unui al doilea nod de autostradă în Vâlcea.  Un nod pentru Țara Loviștei, de aceea am spus că avem nevoie de un traseu detaliat tehnic, pentru a vedea în ce măsură, nodul de la Perișani este realizabil. Un nod vital pentru turismul din Țara Loviștei”, a mai spus Constantin Rădulescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica