vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

SCJU Craiova anunță demararea NATALCARE

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Organizația Salvați Copiii, anunță demararea implementării proiectului „NATALCARE-Program complex de informare, conștientizare și îngrijire a gravidei și copilului”.
Într-un comunicat de presă, reprezentanții spitalului arată că „obiectivul general al proiectului constă în facilitarea accesului unui număr cât mai mare de persoane gravide din regiunea Sud-Vest Oltenia, cu accent pe grupuri vulnerabile, la servicii de informare, educare, conștientizare și servicii medicale de înaltă calitate, orientate către prevenție, depistare precoce (screening prenatal), diagnostic și tratament precoce prenatal”.
3200 de gravide ar urma să aibă acces la servicii medicale de îngrijire prenatală, prin înființarea și funcționarea unui centru de prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic, tratament și monitorizare pentru principalele patologii asociate sarcinii.
„De asemenea, se urmărește creșterea gradului de informare, educare, conștientizare și promovarea necesității screening-ului prenatal (diagnostic, tratament și monitorizare) la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia, într-o perioadă de 33 de luni”, conform SCJU Craioba.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară: Incluziunea socială și combaterea sărăciei și are o valoare de 11.804.996,72 lei.

Politica