vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Israelul a reintrodus măsura purtării măştii de protecţie în anumite zone

Israelul anunță reintroducerea măsurii de purtare a măştii de protecţie în anumite zone, după apariţia a două noi focare de coronavirus în şcoli.

Astfel, măştile sunt obligatorii în interior şi în exterior în zona Binyamina, la sud de Haifa, şi în Modiin-Makkabim-Reut, oraş situat situat între Tel Aviv şi Ierusalim.

Măsura vine la cinci zile după ce Israelul a ridicat obligativitatea purtării măştii după scăderea numărului infecţiilor la nivel naţional.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu toate acestea, într-o şcoală din Binyamina, 45 de elevi au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus, iar în Modiin au fost înregistrate aproximativ o duzină de cazuri noi, scrie Agerpres.

Ambele focare din şcoli ar fi asociate cu persoane care se întorc din călătorii în străinătate şi cu varianta Delta mai contagioasă a virusului, potrivit relatărilor din mass-media.

În urmă cu două săptămâni, Israelul a început să vaccineze adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani împotriva COVID-19.

Israelul, o ţară cu 9 milioane de locuitori, a început campania de vaccinare în decembrie. Aproape 5,5 milioane de persoane au primit prima injecţie şi mai mult de 5,1 milioane sunt complet vaccinate.

 

Politica