miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se lucrează la un plan de reorganizare pentru spitalele din Gorj


Spitalele din judeţul Gorj au reușit să câștige, parțial, lupta împotriva coronavirusului. La mijlocul acestei săptămâni, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu mai era internat doar un singur pacient infectat cu COVID-19, iar la Terapie Intensivă nu mai era niciun pacient.

Conducerile spitalelor lucrează la un plan de reorganizare post COVID-19, iar în perioada următoare se ia în calcul reducerea numărului de paturi pentru pacienții bolnavi de covid.

„Avem făcută o analiză şi în aceste zile vom depune la DSP o propunere de reducere a numărului de paturi pentru pacienţi pozitivi şi suspecţi şi vrem să deschidem toată secţia de Neurologie, unde există o zonă tampon. Trebuie să avem şi o rezervă în cazul în care situaţia se modifică“, a menţionat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, potrivit adevarul.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu“ din Runcu, desemnat suport COVID-19, nu mai era niciun pacient internat cu această afecţiune şi unitatea îşi va redeschide porţile pentru toţi pacienţii.


„Nu mai sunt internaţi pacienţi cu COVID-19. O să păstrăm un număr de locuri pentru eventuale cazuri care vor mai apărea şi încercăm să revenim la situaţia iniţială, înainte de pandemie. Lucrăm la planul de reorganizare. Câteva secţii au fost readuse la poziţia iniţială, lucrăm la circuite pentru a fi îndeplinite criteriile epidemiologice. Ne pregătim să revenim la o situaţie normală. astfel încât să avem şi o zonă tampon şi zone de COVID-19, în cazul în care apar şi alţi pacienţi“, a spus Ion Cochină, managerul spitalului din Runcu, conform sursei citate.


foto: observatornews.ro

Politica