vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Video/Roiuri de albine și viespi îndepărtate de pompieri, în Slatina

Pompierii olteni continuă misiunile inedite, al căror rol este salvarea și protejarea vieților.

În zilele de ieri și de astăzi, echipajele au avut de înlăturat trei roiuri de albine, formate în curtea Liceului Economic din Slatina, respectiv la alte două blocuri din municipiu.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, cea mai dificilă misiune a fost cea unde albinele au fost strânse în apropierea blocurilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Prima misiune a avut loc ieri, pe strada Lalelelor, iar cea de-a doua pe strada Văilor

În toate cele trei cazuri, zumzetul insectelor le-a atras atenția locatarilor, respectiv personalului liceului, care au anunțat evenimentul la 112.

Intervențiile au fost finalizate cu succes, în urma cooperării dintre pompieri, jandarmi și apicultori. 

Chiar dacă pot părea misiuni de rutină, cea mai complexă a fost cea de îndepărtare a roiului de albine format pe fațada blocului 14, de pe strada Văilor, care a durat aproximativ două ore”, a precizat Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt ISU Olt.

Salvatorii au fost însoțiți și de echipe de apicultori, care au contribuit la mutarea roiurilor de albine și viespi, ale căror înțepături sunt extrem de periculoase.

„Cât este mierea de dulce, înțepătura este foarte amară. În general, persoanele care nu au mici informații și ajung să umble la stup fără niște persoane care au noțiuni în acest sens, nu le este recomandat să umble acolo. Înțepăturile de albine și viespi sunt foarte periculoase”, a subliniat Mazilu Nicolae, apicultor din Slatina.

În nici o săptămână, detașamente ale pompierilor din Olt s-au confruntat cu situații mai puțin obișnuite. În primă fază, aceștia au salvat un porumbel prins cu ață de un bloc din Slatina, apoi în weekend, în satul Buicești (comuna Priseaca) au văzut un pui de barză, căzut din cuib, pe care l-au înapoiat familiei. Cele două misiuni au culminat cu cea privind îndepărtarea roiurilor de albine și viespi. 

Politica