vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Candidatul PNL la Primăria Sadova a fost condamnat penal. Candidatura, contestată

Un condamnat la închisoare pentru ucidere din culpă este propunerea PNL pentru Primăria Sadova. PSD Dolj a contestat această propunere. Instanța a respins luni candidatura.

Partidul Național Liberal își jignește electoratul și vine în fața alegătorilor cu un candidat condamnat penal pentru o faptă gravă, condamnare incompatibilă cu ocuparea unei funcții publice alese.

În urmă cu două zile, pe data de 1 iunie, Partidul Național Liberal a depus la Prefectura Dolj propunerea sa de candidatură pentru funcția de primar al comunei Sadova. Este vorba de Alin Mihăiță Bîrsanu, fost consilier local PNL în cadrul Consiliului Local Sadova, care și-a pierdut funcția, la finalul anului trecut, din cauza unei decizii definitive a Curții de Apel Craiova.
În luna octombrie 2020, instanța îl condamna pe Bîrsanu la trei ani de închisoare cu suspendare după ce a fost găsit vinovat de ucidere din culpă. În luna decembrie, Prefectura Dolj lua act de decizia Curții de Apel Craiova și emitea ordinul de încetare de drept înainte de termen a mandatului de consilier local al comunei Sadova a lui Alin Mihăiță Bîrsanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fapta sa extrem de gravă, precum și decizia judecătorilor, sunt total ignorate acum de organizația județeană a PNL Dolj. Liberalii vor să îi ofere fotoliul de primar unei persoane care se află în perioada de suspendare a pedepsei privative de libertate, o persoană care nu s-a reabilitat în fața legii și a societății. Vor să ofere rolul de administrator al unei comunități unui om care a încălcat legea și nu reprezintă un model pentru cetățeni. Mai grav este faptul că, primind votul cetățenilor, un condamnat penal nereabilitat ar ajunge să fie principalul coordonator de credite al comunei Sadova.

Considerând această situație ca fiind o tentativă de încălcare a legii din partea Partidului Național Liberal Dolj, o sfidare a propriului electorat, prin  incapabilitatea de a aduce în fața lor a unui candidat integru, precum și o bătaie de joc la adresa tuturor cetățenilor comunei Sadova prin propunerea unui candidat condamnat penal pentru ucidere din culpă, Partidul Social Democrat Dolj a anunțat că nu va accepta ca această propunere să fie validată.

În acest sens, a depus la Judecătoria Craiova o contestație a candidaturii lui Alin Mihăiță Bîrsanu la funcția de primar al comunei Sadova. Instanta a respins luni candidatura.

Politica