Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Politicienii nu vor mai avea parte de tratament preferențial pe Facebook

Publicat

pe

Facebook intenţionează să pună capăt politicii sale prin care îi proteja pe politicieni de unele reguli de moderare a conţinutului. Schimbarea vine după ce contul fostului preşedinte american, Donald Trump, a fost suspendat.

Modificările vin după ce Facebook s-a confruntat cu critici din partea jurnaliștilor, a parlamentarilor și a propriilor angajați, pentru că a permis liderilor mondiali și politicienilor să se folosească de platformă pentru a răspândi dezinformarea și pentru a-și hărțui adversarii, scrie digi24.ro care citează The Guardian.

Astfel, Facebook va trata politicienii ca utilizatori obişnuiţi, decizie care ar putea duce la un val de suspendări ale conturilor politicienilor care răspândesc mesaje care incită la ură, discriminare sau încalcă în orice fel regulile de utilizare ale reţelei sociale.

Decizia luată de Facebook presupune că orice informaţie postată de un politician va fi supusă procesului de verificare pentru a combate răspândirea informaţiilor false.

Tratamentul special pentru politicieni a fost susţinut chiar de fondatorul companiei Mark Zuckerberg, care a declarat în trecut că Facebook nu ar trebui să controleze discursul politicienilor. 

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.