joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Concedii medicale false la SCJU Craiova

Poliţiştii doljeni au efectuat sâmbătă 7 percheziţii la domiciliile mai multor persoane din Craiova şi Bucureşti,  acuzate că ar fi eliberat 46 de certificate de concediu medical pentru 4 persoane, fără a le examina propriu-zis. Persoanele în cauză au obţinut astfel indemnizaţii şi asigurări de sănătate,  prejudiciul ajungând la 240 mii de lei. Se pare că persoanele acuzate ar fi falsificat mai multe semnături ale unor medici chirurgi din Craiova.

„Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dolj, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, au efectuat 7 percheziții domiciliare, în municipiul Craiova și București, pentru documentarea activității unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals  și înșelăciune. Din cercetări, a reieșit că în perioada anilor 2019-2021, prin falsificarea unor semnături aparținând unor medici primari cu specializarea chirurgie din cadrul unui spital din Craiova, ar fi fost eliberate 46 de certificate de concediu medical pentru patru persoane fizice ce nu ar fi fost examinate de aceștia.  În baza certificatelor de concediu medical, persoanele în cauză ar fi solicitat și obținut indemnizații de asigurări de sănătate.  Prejudiciul cauzat este de aproximativ 240.000  de lei. În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente ce pot constitui mijloace de probă în cursul procesului penal, fiind puse în aplicare 5 mandate de aducere. Cercetările sunt continuate, urmând să fie dispuse măsuri legale”, conform IPJ Dolj. Activitatea poliţiştilor doljeni a beneficiat şi de sprijinul Serviciului Investigare a Criminalității Economice-Sectorul 4 București şi al Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic Dolj.

În urmă cu mai bine de o lună, poliţiştii doljeni au efectuat 8 percheziţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova dar şi în localitatea Băileşti, acţiunile având legătura cu acelaşi caz. Atunci, autorităţile au fost sesizate chiar de către medicii ale căror semnături au fost falsificate şi folosite.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica