joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nunțile, organizate fără limită de persoane dar cu dovada vaccinării

Nunțile, botezurile și mesele festive pot fi organizate de la 1 iunie fără limită de persoane, dacă toți participanții sunt vaccinați. De verificarea acestui lucru vor fi responsabili organizatorii evenimentului.

„La intrare sau cine invită trebuie să se asigure că au fie pe telefon, fie hârtia care demonstrează că au fost vaccinate. În cazul unui control, dacă persoanele care se găsesc la interior nu sunt cu astfel de documente, atunci răspunde organizatorul”, a spus Raed Arafat într-o conferință de presă.

El a dat exemplul unei nunți, unde organizatori sunt mirii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„La invitație trebuie să spună: vă rugăm să aduceți documentul care dovedește că ați fost vaccinat. Dacă cineva nu are documentul, organizatorul răspunde. Creșterea capacității la nunți, la săli de sport și la orice eveniment este decizia organizatorului. Există un plafon până unde te duci fără să crești capacitatea, iar atunci te duci pe regulile generale – testare, vaccinare, trecere prin boală, dar dacă aduci oameni la capacitate maxină, atunci trebuie să te asiguri că toate persoanele au dovada vaccinării”, a spus el.

De asemenea si proprietarul sau administratorul localului în care se desfășoară evenimentul „trebuie să se asigure că se respectă regulile pe teritoriul lui”, a mai spus Arafat.

El a precizat că vor fi făcute controale și că vor fi aplicate sancțiuni, dacă regulile nu sunt respectate. Pe de altă parte, invitat prezintă un certificat de vaccinare fals, răspunderea îi aparține lui, nu organizatorilor, a mai spus Arafat, potrivit Digi24.

Politica