joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vaccinarea gratuită anti-HPV va fi extinsă și la băieți

Programul de vaccinare anti-HPV, virusul care produce cancerul de col uterin, va fi extins şi la băieţi, și la fetele de peste 14 ani. În prezent se face numai fetiţelor care au între 11 şi 14 ani.

În acest an, la medicii de familie au ajuns 40 de mii de doze de vaccin şi o să mai ajungă 90 de mii până la sfârşitul anului, scrie digi24.ro

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, spune că fetiţa ei a făcut vaccinul anti – HPV: ”Declar cu mândrie că mi-am vaccinat fetița în a doua zi de când vaccinurile au fost distribuite către DSP-uri şi medicii de familie, asta după ce am înscris-o pe listă în urmă cu un an şi jumătate. Sper să ajung să-mi vaccinez şi băieţelul. El are 8 ani acum şi, cu toată încrederea, aşa cum mi-am vaccinat fetiţa, îmi voi vaccina şi băieţelul. Am iniţiat solicitările către inspectoratele şi comisiile de specialitate pentru a extinde indicațiile atât ca vârstă și ca adresare, să fie și baieții și fetele de alte vârste în programul de vaccinare.”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Părinții pot cere medicului de familie vaccinul anti-HPV pentru fiicele lor.

Achiziționarea vaccinului împotriva HPV pentru imunizarea fetelor cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani se realizează de către Ministerul Sănătății pe baza solicitărilor părinților/reprezentanților legali transmise medicilor de familie.

Politica