Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Concursul pentru directorii de școli se desfășoară în iulie

Publicat

pe

Concursul pentru directorii de școală și pentru directorii adjuncți de unități de învățământ 2021 va avea condiții de participare diferite, după ce Guvernul a respins desființarea Corpului național de experți în management educațional: profesorii trebuie fie să facă parte din acest Corp al experților, fie să fie titulari cu definitivatul luat și cu cel puțin 5 ani vechime.

Ocolirea condiției exclusive de apartenență la acest corp al experților deschide către tineri în concursul pentru posturile de directori, a declarat ministrul Educației.

O altă condiție pentru cei care rămân în concurs după examenul scris, pentru participarea la proba de interviu, este să obțină minimum nota 7 la proba scrisă pentru directori din 27 iulie 2021.

În ceea ce privește concursul pentru ocuparea funcțiilor de îndrumare și control din inspectoratele școlare, candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să fie membri ai acestui Corp național de experți în management educațional (CNEME) sau, dacă nu fac parte din acest organism, să fie titulare și să aibă gradul I sau II, a afirmat Sorin Cîmpeanu, pentru Edupedu.ro.

Profesorii care vor să participe la concursul pentru ocuparea posturilor de inspectori generali și directori de Case ale Corpului Didactic (CCD) trebuie să fie membri CNEME sau să fie titulare și să aibă gradul I sau doctorat, a precizat Cîmpeanu.

Potrivit oficialului, condiția obținerii cel puțin a notei 7 la proba scrisă se păstrează în toate concursurile de anul acesta. În cazul inspectorilor și a directorilor de CCD-uri, concursul nu va fi organizat pe 27 iulie.

Amintim că Ministerul Educației organizează pe 27 iulie 2021 examenul național pentru ocuparea posturilor de directori de școli. Planurile anunțate inițial de Cîmpeanu erau de a elimina total Corpul experților în management educațional dintre condițiile participării la examen, însă Guvernul a respins pe 19 mai 2021 desființarea acestui Corp.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.