sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România 7`s, feminin și masculin, revine în competițiile Rugby Europe

După ce sezonul trecut toate competițiile de rugby 7 feminin și masculin organizate de Rugby Europe au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus, anul acesta, ele revin în forță.
Forul european a anunțat programul competițional atât la feminin, cât și la masculin, pentru toate diviziile valorice. Astfel, la feminin, România va evolua în divizia de elită, după ce în 2019 Ghindele reușeau cea mai bună performanță a rugbyului feminin românesc, calificarea în Grand Prix Series, în timp ce la masculin, România se află în a doua divizie.
Denumită acum, Championship Series, în loc de Grand Prix Series, competiția reunește la start cele mai bune 9 echipe din Europa la feminin și 8 la masculin.
Astfel, competiția fetelor va avea două etape, care se vor disputa la Lisabona, între 5-6 iunie și la Moscova, între 25-26 iunie, echipele fiind împărțite în trei grupe, Ghindele fiind în aceeași grupă cu campioana en-titre, Rusia.
Grupa A: Rusia, Germania, România
Grupa B: Polonia, Belgia, Țara Galilor
Grupa C: Scoția, Spania, Portugalia

La masculin, România 7’s va evolua în divizia a doua, Trophy Series, care va avea două etape: la Zagreb, între 19-29 iunie și la Budapesta, între 10-11 iulie.
Echipe au fost împărțite în trei grupe, România împărțind grupa cu Suedia, Israel și Turcia.
Grupele Trophy:
Grupa A: România, Suedia, Israel și Turcia
Grupa B: Ucraina, Cehia, Luxemburg și Ungaria
Grupa C: Belgia, Croația, Danemarca și Letonia.
Datele de disputare ale Campionatului European U17 rugby 7 urmează să fie anunțate, acesta urmând să aibă loc în luna iulie.

FOTO: Rugby Photos by Luis Cabelo Facebook
sursa: frr.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica