vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. „Ultimul dans al libelulei”, premieră pe ţară la Naţionalul „Marin Sorescu”

La Teatrul Naţional „Marin Sorescu” va avea loc premiera pe ţară a piesei „Ultimul dans al libelulei” de Cornel Mihai Ungureanu. Primele reprezentaţii sunt programate miercuri, 19 mai şi joi, 20 mai, ora 19:00. Spectacolul se joacă în Sala Mare „Amza Pellea” a teatrului.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Iulia Lazăr, Alina Mangra, Tamara Popescu, Dragos Măceşanu, Marian Politic, Cătălin Mihai Miculeasa, Mihai Viţă. Regia spectacolului este semnată de Florin Caracala, scenografia de Lia Dogaru şi muzica de Eduard Draude.

Acțiunea spectacolului îi prezintă pe cei patru rezidenți ai unui azil de batrâni al cărui cotidian este influenţat de intervenţiile asistentei medicale şi ale motanului, acesta din urmă complice în toate situaţiile care animă atmosfera încremenită în timp. Un şir de situaţii pline de umor, amintiri depănate cu sau fără perdea, melancolie, mister. Atmosfera, aparent liniştită este tulburată de apariţia unui personaj cel puţin incert.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Ultimul dans al libelulei” scris de craioveanul Cornel Mihai Ungureanu în anul 2012 este un text premiat la concursul de dramaturgie FestCo (Festivalul Comediei Româneşti, Bucureşti).

„Autorii nu fac spectacol. Nici spectacole. Suntem la teatru, tărâmul regizorilor şi-al actorilor. Dar bucuria mea ar fi să ne simţim bine în această seară, să o privim în faţă, fără spasm ori resentimente, să râdem şi să ne veselim! În definitiv, suntem cu toţii libelule, iar viaţa e ultimul nostru dans” – Cornel Mihai Ungureanu.

Florin Caracala se află la a treia colaborare cu Naţionalul craiovean, după White Room de Alexandra Badea în anul 2019 şi Pescăruşul după A.P.Cehov în actuala stagiune, un proiect realizat cu studenţii Universităţii din Craiova – Facultatea de Litere.

„M-aş bucura dacă nu s-ar asemăna între ele spectacolele mele. Cât despre felul în care mă poziţionez, nu pot spune eu, cu precădere, unde anume mă situez. Niciodată nu m-am gândit la asta. Şi nici nu vreau să mă gândesc la asta. Îmi place să cred despre mine (mă alint, probabil, acum) că mă situez în apropierea centrului problemelor societăţii (reale) în care fiinţez”, a spus Florin Caracala.

Biletele se pot achiziţiona astfel:

– online, de pe https://ebilet.tncms.ro/ebilet

– rezervare telefonică, la numărul 0251.413.677. / Agenţia teatrală

Politica