Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Pâine făcută după rețete consacrate, disponibilă pe piața locală

Publicat

pe

Primul atestat de produs obținut conform rețetelor consacrate românești de la nivelul județului Dolj a fost emis pentru o fabrică producătoare de pâine, din Craiova.

Documentul vizează produsul alimentar „Pâine albă cu cartofi” și a fost eliberat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale cu sprijinul Direcției pentru Agricultură Județeană Dolj.

„Produsul pâine albă cu cartofi este înregistrat în Registrul Național al Rețetelor Consacrate, care este gestionat de MADR, la numărul de atestat 172/12.04.2021. Acest lucru confirmă că produsul este obținut conform rețetelor consacrate românești în conformitate cu prevederile Ord. 394/2014.

Rețetele consacrate care pot fi atestate de operatorii economici sunt publicate pe site-ul MADR. Există în acest moment o listă de 32 de produse ce pot fi atestate la nivel național (cu mențiunea că doar aceste produse pot fi atestate)”, potrivit unui comunicat remis de Direcție pentru Agricultură Județeană Dolj.

În cazul de față, pâine albă cu cartofi este fabricată de operatorul economic SC Click Top Management SA cu sediul în municipiul Craiova.

Lista rețetelor consacrate românești se actualizează periodic, la interval de 6 luni, pe baza propunerilor organizațiilor profesionale din domeniu, însoțite de documentațiile tehnice, care se aprobă de Direcția generală industrie alimentară.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.