sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ungaria a început vaccinarea anti Covid a adolescenților

Ungaria a început să-i vaccineze pe adolescenți. Cei care au împlinit deja 16 ani vor fi imunizați, iar guvernul a hotărât ca și cetățenii străini să se poată înregistra la vaccin.

Autoritățile de la Budapesta așteaptă o nouă tranșă de vaccin Pfizer. Au prioritate profesorii cărora le-a venit rândul la rapel, scrie Agerpres.

Autoritatea SUA pentru Medicamente și Agenția Europeană pentru Medicamente verifică dacă pot autoriza vaccinarea pentru persoanele mai tinere, deciziile fiind așteptate în curând.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pfizer este unul dintre producătorii de vaccinuri care testează vaccinurile anti-Covid pe copii. Scopul vaccinării acestora – în special a copiilor mai mari – ar fi să mențină școlile deschise, să reducă răspândirea coronavirusului în comunitate și să protejeze copiii vulnerabili.

Moderna și Johnson & Johnson își testează în prezent vaccinurile pentru categoria de vârstă între 12 și 18 ani, iar concluziile Moderna sunt așteptate în curând.

Moderna și Pfizer își testează, de asemenea, vaccinurile și pentru copiii mai mici, cu vârsta cuprinsă între șase luni și 11 ani.

Politica