vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Angajaţii CEO reiau protestele în faţa Prefecturii

Angajaţii care au protestat trei luni, zi de zi, se vor afla, din nou, în faţa Prefecturii Gorj. Protestele au fost reluate miercuri şi vor dura până când modificarea legii Pensiilor le va aduce angajaţilor din minerit şi energie o reducere a vârstei de pensionare.

Manu Tomescu, viceliderul Sindicatului Energia Rovinari, a anunţat reluarea acţiunilor de protest, începând de miercuri: „Ne vedem la PROTEST în Piața Prefecturii din Tg-Jiu, ca să le arătăm că printre minerii și energeticienii din C.E.Oltenia, nu toți ochii sunt închiși și nu toate gurile tac! Luptăm până la final pentru drepturile ce ni se cuvin!”, a scris acesta pe Facebook.

Protestele continuă chiar și după anunțul făcut, la finalul lunii aprilie, de Ministrul Energiei, Virgil Popescu. Acesta a vorbit despre realizarea unui pachet de protecție socială pentru absolut toți cei care lucrează în zona de resurse minerale energetice, în zona legată de producția de energie electrică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Vreau să dau o veste bună minerilor, astăzi am terminat un memorandum prin care construim un pachet de protecție socială pentru absolut toți cei care lucrează în zona de resurse minerale energetice, în zona legată de producția de energie electrică: protecția socială se va îndrepta spre cei care lucrează în subteran la Complexul Energetic Hunedoara, spre cei care lucrează la Termocentrala de la Mintia și spre cei de la Paroșeni, dacă va fi cazul. Vorbim de aceeași protecție socială pentru cei care lucrează la Complexul Energetic Oltenia, unde există cariere de lignit de suprafață. Memorandumul cuprinde, evident, și un pachet de protecție socială și pentru minerii de la mina Crucea, care se va închide pentru că nu mai are zăcământ”, a transmis Virgil Popescu. Manu Tomescu, lider în cadrul Sindicatului Energia Rovinari, credea că lucrurile începeau să se îndrepte, dar nu în totalitate: „După 11 săptămâni de proteste, parcă au început să se trezească! Însă principala noastră protecție socială se află în comisiile din Parlamentul României, mai exact proiectul de lege p.l.x: 175/2021. Plătiți-ne contribuțiile pentru condiții speciale de muncă, pentru a putea avea condiții de pensionare la 52 de ani, după 25 de ani de activitate într-o subunitate a C.E.Oltenia, și 30 de ani de contributivitate (vechime), și pentru a putea beneficia și noi de niște pensii decente în raport cu munca noastră a minerilor și energeticienilor din C.E.Oltenia, o muncă prestată chiar cu adevărat în condiții speciale!”, a scris Manu Tomescu, pe Facebook, la acea vreme.

Politica