joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Centre de sacrificare a mieilor, deschise în Osica de Sus și Caracal

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Animalelor (DSVSA) Olt a avizat temporar deschiderea a două centre de sacrificare a mieilor în localitățile Osica de  Sus și Caracal.

Centrul din Osica de Sus a primit avizare pentru zilele 25 aprilie și 1 mai și a fost stabilit în cadrul Târgului săptămânal din comună.

„Ca urmare a solicitării transmise de către Primăria Osica de Sus, a realizării analizei de risc în contextul epidemiologic generat de pandemia de COVID-19 şi de evoluţia pestei porcine africane la nivelul judeţului Olt, a verificării la faţa locului a respectării condiţiilor de igienă în conformitate cu legislaţia naţională sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt a avizat sacrificarea temporară a tineretului ovin şi caprin în spaţiul special amenajat din incinta Târgului săptămânal din comuna Osica de Sus, în zilele de 25.04.2021 şi 01.05.2021, conform solicitării primăriei”, se arată într-un comunicat emis de DSVSA Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, caracalenii care vor să cumpere carne de miel o pot face în perioada 29 aprilie – 1 mai, din locația deschisă temporar în oraș.

„Ca urmare a solicitării Primăriei Caracal de a se aviza un spaţiu temporar pentru sacrificarea tineretului ovin şi caprin în Caracal, str.Târgului, nr. 15, judeţ Olt, în perioada premergătoare Paştelui Ortodox, respectiv între 29.04. – 01.05.2021, s-au comunicat condiţiile sanitare veterinare care trebuie îndeplinite, urmând ca la notificarea finalizării lucrărilor de amenajare să se realizeze verificarea, în vederea avizării/neavizării spaţiului respectiv”, se mai arată în comunicat emis.

Reprezentanții DSVSA Olt recomandă tuturor consumatorilor să achiziţioneze produse alimentare specifice acestei perioade numai din unităţi autorizate/înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, care sunt supuse controalelor sanitare veterinare, pentru a preîntâmpina  apariţia îmbolnăvirilor.

Politica