Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Nunțile ar putea fi reluate din 15 mai. La horă vor avea voie doar cei vaccinați sau testați

Publicat

pe

Reprezentanții Furnizorilor din Industria Nunților propune Guvernului ca nunțile să fie reluate din 15 mai. Asociația vine și cu trei scenarii în care se pot desfășura petrecerile de căsătorie. Testarea pentru depistarea COVID-19 a tuturor invitaților, pe banii organizatorilor, este una dintre condiții.

„Am propus trei scenarii: verde, galben, roșu. Dacă vorbim de roșu, propunem că nunțile să poată avea loc dar doar dacă invitații au făcut vaccinul, au avut COVID-19 sau acceptă testarea la intrarea la eveniment, pe cheltuiala organizatorilor”, a spus Alin Caraman, preşedintele Asociaţiei Furnizorilor din Industria Nunţilor, potrivit spynews.ro

Testarea poate fi făcută cu o zi înainte de nuntă sau la intrare, cu testul rapid, noninvaziv.

”Cei care vor fi testați pozitiv nu vor putea intra. E dorința tuturor să fie safe, pentru siguranță invitaților. Ori un test PCR cu 24 de ore înainte sau la intrare, un test rapid. Vorbim și de cele non invazive, cele cu salivă”, a mai spus Caraman.

Asociația din industria nunților a pregătit un proiect de lege, cu o corelare între suprafață și numărul de invitați. Este o alianța mare, împreună cu HoReCa, turismul, concertele. Există un grup de lucru pentru a intră în normalitate.

”În funcție de rata de infectare, la o masă de 12 pers vor sta 6, 8, sau 10 persoane. Dacă sunt testați se poate să fie și dans, dar punem o limitare în funcție de suprafață ringului”, a mai declarat preşedintele Asociaţiei Furnizorilor din Industria Nunţilor, Alin Caraman.

Continue Reading