vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PSD profită de criza din Coaliție: Ciolacu vrea alegeri anticipate, Grindeanu vorbește despre o moțiune de cenzură la adresa Guvernului

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, vorbește din nou de alegeri anticipate, în contextul scandalului din coaliție care a culminat cu revocarea lui Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății. 

„Actualul Parlament nu mai reprezintă votul românilor. Dacă ne uităm la votul românilor astăzi, nu mai reprezintă structura Parlamentului ce au votat românii în acest moment. Îl anunț pe domnul Iohannis că Parlamentul nu mai reprezintă după patru luni voință românilor. Să intrăm la guvernare cu Turcan? Ne batem joc? E exclus. Să facă anticipate, să ne întoarcem la popor și să lăsăm spiritul Constituției să își facă cursul. Nu poți să intervii brutal în democrația unui stat”, a spus Marcel Ciolacu.

 Idee care a fost abordată anterior într-un comunicat de presă al PSD.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„PSD exclude categoric orice scenariu de acest fel. Iohannis și cele trei partide care au pierdut alegerile anul trecut sunt responsabile de criza pe care au creat-o. Dacă Iohannis nu e în stare să își facă treaba de mediator, singura soluție este să ne întoarcem la popor prin ALEGERI ANTICIPATE, pentru că actualul Parlament nu mai răspunde voinței populare, iar românii s-au lămurit cât de nocivi sunt PNL și USR+ pentru întreaga societate”, se mai arată în comunicatul PSD, potrivit digi24.ro

Pe de altă parte, Sorin Grindeanu, fostul premier PSD, spune că social-democrații nu vor ezita să depună moțiune de cenzură la adresa Guvernului, dacă vor continua certurile în coaliția de guvernare.

Grindeanu, care a fost demis prin moțiune de propriul partid, spune chiar că moțiunea ar putea fi depusă de USR PLUS.

„Dacă dânșii continuă să-și păstreze aceste poziții ireconciliabile, așa cum par acum, sigur că noi nu vom ezita în a depune moțiune de cenzură. Sau pot să o depună domnii de la USR”, a spus Sorin Grindeanu la Digi24.

Joi urmează să aibă loc şedinţa de Guvern iar miniștrii USR PLUS nu sunt dispuși să se prezinte la această ședință, a anunțat președintele executiv al PLUS, Dragoș Tudorache care a precizat că a fost solicitată o consultare cu liderii de coaliție în privința premierului Florin Cîțu. 

„Noi ne dorim să avem această discuție cu partenerii de coaliție, să vedem cum anume putem funcționa în continuare (…) Suntem asumați, nu vom bloca deciziile importante pentru țară, sau buna guvernare (…) Pentru decizii importante vom fi acolo (în ședința de Guvern – n.red). Nu știu dacă Dan Barna (USR) a reușit să ia o decizie, dar vom discuta în această seară (…) În funcție de agenda ședinței de Guvern și de importanța Hotărârilor, vom decide dacă participăm sau nu la ședință. (…) Unele decizii (de guvern – n.red) pot fi amânate și pentru săptămâna viitoare, acum este important să vedem dacă putem avea o consultare cu partenerii de coaliție”, a comentat Tudorache.

Politica