sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sport în curtea școlii pentru copiii din cartier. În ce școli se fac amenajări

Copiii din Craiova vor putea face sport în aer liber, în curtea școlii din cartierul în care locuiesc, și după orele de curs, după cum a anunțat zilele trecute primarul orașului, Lia Olguța Vasilescu. Reprezentanții Primăriei au anunțat că în acest an se vor amenaja baze sportive la 19 unități de învățământ din Craiova.

„Amenajarea bazelor sportive presupune asfaltarea curților din școli, marcarea terenurilor sportive și realizarea de spații verzi acolo unde nu există, în vederea deschiderii curților către comunitate și copiii din cartier. Bazele sportive se vor amenaja și pentru cei din cartier doar acolo unde permite terenul din curțile școlilor. Lucrările de amenajare vor fi realizate în cadrul acordului cadru de reparații al Primăriei Craiova și de către specialiștii de la RAADPFL”, au transmis reprezentanții Primăriei Craiova, la solicitarea „Jurnalul Olteniei”.

Edilul-șef al urbei, Lia Olguța Vasilescu, anunțase, zilele trecute, pe facebook, că a dispus deja amenajarea de baze sportive la școli, în acest sens.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Astăzi (n.r. Joi) am fost în mai multe șantiere unde Primăria Craiova a deschis lucrări: strada Petre Ispirescu, Aleea Brâncuși, Liceul Constantin Brâncuși, Școala Mircea Eliade, Colegiul Energetic, Școala 39 Nicolae Bălcescu și Colegiul Național Ștefan Velovan. Am decis ca pe terenurile de la Scoala 39 și de la Ștefan Velovan să se amenajeze baze sportive care să poată fi folosite de elevi și după programul școlar, diferite de bazele sportive unde se desfășoară orele de sport. Același lucru se va întâmpla și la școala 22 Mircea Eliade și identificăm în continuare terenuri și în alte curți școlare. Copiii din cartier au dreptul să poată face mișcare în aer liber, iar directorii școlilor nu le permit accesul în afara orelor de curs, ceea ce nu mai putem accepta. De asemenea, am dispus refacerea trotuarului de pe Petre Ispirescu, pe o porțiune unde lucrările lasă de dorit, pe cheltuiala constructorului. Nu mai tolerăm rabat de la calitate!” – a scris, pe facebook, Olguța Vasilescu, primarul Craiovei

Potrivit reprezentanților Primăriei, curți aferente unităților de învățământ din Craiova propuse pentru lucrări de reparații și întreținere cu mixturi asfaltice în anul 2021 sunt:

  1. Școala nr. 23 Sfântul Gheorghe– str. Lămâiței
  2. Școala nr. 22 Mircea Eliade
  3. Școala nr. 39 Nicolae Bălcescu– str. Traian Lalescu
  4. Școala nr. 29 – N. Romanescu
  5. Școala nr. 33 Elena Farago
  6. Școala nr. 31 Theodor Aman– str. Vântului
  7. Școala 36 Gh. Bibescu
  8. Grădinița nr. 42 Ion Creanga
  9. Grădinița nr. 41 Elena Farago
  10. Liceul Petrache Trișcu
  11. Liceul Constantin Brâncuși
  12. Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate
  13. Liceul N. Titulescu
  14. Colegiu Tehnic Energetic (Liceul Energetic)
  15. Liceul Costin D. Nenițescu (Chimie)
  16. Liceul Traian Vuia
  17. Liceul T. Arghezi
  18. Liceul Matei Basarab
  19. Liceul Tehnologic Auto – Bdul. Decebal

Politica