joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

4 puncte de recuperat în bătălia pentru titlu!

Remiza albă cu CFR Cluj nu a schimbat datele luptei pentru supremație în Liga 1.

CSU Craiova și CFR Cluj și-au împărțit punctele în una dintre cele mai vii remize albe din această stagiune. Prima repriză a aparținut oltenilor, care au izbit de trei ori barele porții lui Bălgrădean. A fost mai întâi transversala lui Baiaram, apoi torpila lui Nistor și șutul din unghi al lui Tudorie. Oaspeții au avut gol anulat pentru o poziție de off-side la Omrani, care pe finalul reprizei a redus din diferență în meciul barelor: scor 3-1, după 45 de minute. În partea a doua, craiovenii au fost luați la întrebări de ardeleni: capul lui Burcă puțin pe lângă, șutul lui Chipciu, blocat de Tudorie. Replica a dat-o Vătăjelu, cu o bombă de la aproape 30 de metri, scoasă în corner de Bălgrădean.  
Partida s-a încheiat cum a început. Puncte împărțite, care nu ajută pe nimeni, întrucât după înjumătățire cele două echipe intră în play-off cu același număr de puncte ca și în cazul în care sezonul regulat s-ar fi încheiat runda trecută: CFR 32, CSU 29. Așadar, alb-albaștrii încep play-off-ul la 4 puncte distanță de liderul FCSB.

După meci, Ouzounidis nu a fost cel mai mulțumit antrenor: „Eu am văzut un meci slab făcut de ambele echipe. Poate că au fost ocazii de gol, dar eu aștept mult mai mult de la echipa mea. Am făcut multe greșeli, mai ales în repriza secundă. Am avut posesia în prima repriză, dar CFR a arătat că este echipă experimentată, a avut 5-6 jucători care ne-au blocat. În aceste situații, noi trebuie să avem o circulație mult mai bună, să ne mișcăm repede și să găsim spații. Apoi să verticalizăm, dar noi am încercat să intrăm în careu și puteam fi surprinși pe contraatac. CFR știe să speculeze, asta e treaba lor. Dar noi trebuie să credem mai mult în noi, asta le-am zis jucătorilor. Nu sunt supărat neapărat pe evoluția din teren, aștept ca ei să încerce mai mult, chiar dacă pierdem meciul, eu știu că ei pot mai mult. Trebuie să lucrez la mentalitate, dar o luăm pas cu pas, nu pot schimba totul peste noapte. Eu nu sunt mulțumit nici de rezultat, nici de joc. Eu cred că putem fi mai buni în play-off”.
Dan Nistor l-a completat pe antrenor: „Sper ca în play-off să marchez. Aș începe cu faza defensivă. Ați văzut că nu luăm gol de mult timp. Avem o defensivă foarte bună. Mica noastră problemă este în față, pentru că nu marcăm. Ne dorim să reușim să câștigăm campionatul. În ultima etapă, anul trecut, ne-am împiedicat. Sper să nu se mai întâmple așa. Avem acum un meci foarte important în Cupa României și trebuie să îl tratăm foarte serios, chiar dacă e cu o echipă de liga a doua. În mare parte și-au revenit toți accidentații, în marte parte suntem toți. Eu sper ca Mister să aleagă 11-le potrivit”.
Bogdan Vătăjelu a spus: „Sigur nu am fost la capacitate maximă, Mister a avut dreptate că puteam să facem mai mult. Încerc să mă descurc acolo unde vrea antrenorul, mă bucur că joc mai mult. Pot să mai joc fundaș dreapta, ca să evoluezi la mijloc, mai sus, trebuie să ai alte calități. Avem un lot mult mai bun ca anul trecut. Acum contează cum începe play-off-ul, o să fie meciuri extraordinar de grele”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

CSU Craiova – CFR Cluj 0-0
CSU Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (59 Vătăjelu), Papp, Constantin, Bancu – Mateiu, Nistor – Camara (89 Căpățână), Cicâldău (89 Fedele), Baiaram (79 Cîmpanu) – Tudorie (59 Koljic). Antrenor: Marinos Ouzounidis.
CFR Cluj: Bălgrădean – Ciobotariu (72 Carnat), Burcă, Ben Yousseff, Camora – Aurelio, Bordeianu, Sigurjonsson (72 Manea) – Gidea (Chipciu),Omrani (84 Rondon), Păun (84 Hoban). Antrenor: Edi Iordănescu.
Stadion: Ion Oblemenco. Arbitru: O. Hațegan.  

Clasament play-off (după înjumătățirea punctelor)
1. FCSB* 0 0 0 0 0-0 33
2. CFR Cluj 0 0 0 0 0-0 32
3. CSU Craiova 0 0 0 0-0 29
4. Sepsi Sf. Gheorghe* 0 0 0 0-0 23
5. Academica Clinceni 0 0 0 0-0 22
6. FC Botoșani 0 0 0 0 0-0 21
*echipe cărora li s-a rotunjit punctajul

Programul celor 10 etape din play-off:
Etapa 1 (17/18 aprilie 2021)
FCSB – FC Botoșani
CFR Cluj – Academica Clinceni
CSU Craiova – Sepsi

Etapa 2 (20/21/22 aprilie 2021) 
Clinceni – FCSB
Sepsi – CFR Cluj
FC Botoșani – CSU Craiova

Etapa 3 (24/25 aprilie 2021) 
FCSB – Sepsi
CFR Cluj – CSU Craiova
FC Botoșani – Clinceni

Etapa 4 (27/28/29 aprilie 2021) 
CSU Craiova – FCSB
Sepsi – Clinceni
CFR Cluj – FC Botoșani

Etapa 5 (01/02 mai 2021) 
FCSB – CFR Cluj
Clinceni – CSU Craiova
Botoșani – Sepsi

Etapa 6 (08/09 mai 2021) 
FC Botoșani – FCSB
Clinceni – CFR Cluj
Sepsi  –  CSU Craiova

Etapa 7 (15/16 mai 2021) 
FCSB – Clinceni
CFR Cluj – Sepsi
CSU Craiova – Botoșani

Etapa 8 (18/19/20 mai 2021) 
Sepsi – FCSB
CSU Craiova – CFR Cluj
Clinceni – Botoșani

Etapa 9 (22/23 mai 2021) 
FCSB – CSU Craiova
Botoșani – CFR Cluj
Clinceni – Sepsi

Etapa 10 (29/30 mai 2021)
CFR Cluj – FCSB
CSU Craiova – Clinceni
Sepsi – Botoșani

Politica