Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Două noi centre de vaccinare, deschide în județul Vâlcea

Publicat

pe

La nivelul județului Vâlcea au fost deschise încă două centre de vaccinare. Prefectura Vâlcea a anunțat faptul că vâlcenii au la dispoziție 16 centre în care se pot imuniza, dar și 3 echipe mobile care vaccinează persoanele din centrele rezidențiale publice și private, precum și persoanele cu dizabilități (imobilizate) care au solicitat vaccinarea.

„În prezent fiind operaționale 16 centre comunitare din județ:  șase  centre în municipiul Râmnicu Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier, sala de Sport a Școlii Gimnaziale Anton Pann ( două centre), sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 10, sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 5 – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca si sala de sport a Liceului „ Antim Ivireanul” – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca), un centru în municipiul Drăgășani (sala de sport a Liceului Tehnologic Brătianu), un centru în orașul Băbeni (sala de sport a Liceului „George Țărnea” – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca), un centru în orașul Bălcești (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie nr. 39), un centru în orașul Brezoi (în cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi), un centru în orașul Horezu (sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu”), un centru în orașul Berbești (în cadrul Liceului „Preda Buzescu” ), două centre în orașul Călimănești (în cadrul campusului  școlar/Liceul Tehnologic Călimănești – un centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca și un centru de vaccinare cu vaccin Pfizer BioNTech) și două centre în comuna Budești, satul Ruda (în cadrul Căminului cultural – un centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca si un centru de vaccinare cu vaccin Pfizer BioNTech). De asemenea, în cadrul centrelor de vaccinare deschise până în prezent sunt și 3 echipe mobile care vaccinează persoanele din centrele rezidențiale publice și private, precum și persoanele cu dizabilități (imobilizate) care au solicitat vaccinarea”, informează Prefectura Vâlcea.

În județul Vâlcea, până la mijlocul săptămânii curente, au fost vaccinate 34.670 de persoane. Este vorba despre oameni ce s-au imunizat atât din etapa I –  personal medico-sanitar, cât și din etapa a II-a dedicată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu afecțiuni cronice și personalului din domenii de activitate esențiale.

Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate, atât la doza numărul 1 cât și la doza numărul 2, este de 54.333, dintre care 46.253 sunt doze de vaccin Pfizer BioNTech, 2.698 sunt doze de vaccin Moderna și 5.382 sunt doze de vaccin AstraZeneca.

34.670 de oameni s-au vaccinat cu doza numărul 1, în timp ce 19.663 de persoane au primit tranșa a doua.

Continue Reading