joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Traficanți de migranți reținuți de DIICOT Craiova

Cinci persoane din Craiova sunt acuzate de DIICOT Craiova de trafic de migranți. În acest an, arată IPJ Dolj, 35 de afgani care ar fi fost trecuți granița fraudulos de către cei cinci suspecți, au fost depistați în Timiș.

Inițial, suspecții, care au vârste între 20 și 43 ani, au fost reținuți pentru 24 de ore. Instanța a decis însă ca doi dintre ei să fie cercetați în arest la domiciliu și trei în arest preventiv.

„În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2021, inculpații au constituit un grup infracțional organizat în scopul obținerii de foloase patrimoniale prin tranzitarea migranților ilegali către diferite țări din Uniunea Europeană.
Astfel, după trecerea frauduloasă a frontierei de stat dintre Serbia și România de către migranții, persoana de legătură din Serbia lua legătura membrii grupării, care organizau transportul migranților din zona de frontieră până în apropierea municipiului Timișoara.
În acest sens, migranții trimiteau coordonatele GPS ale locului unde se aflau, acestea fiind folosite de către șoferii autoturismelor pentru a fi preluați și transportați la destinație”, arată DIICOT.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Membrii grupării primeau câte 100 de euro pentru fiecare migrant.
„În timpul efectuării transportului, migranții erau filmați în timp ce li se solicita să se identifice, iar respectivele fișiere video erau transmise prin intermediul unei aplicații telefonice în Serbia, de unde membrii grupării primeau plata transportului, aproximativ 100 euro pentru fiecare migrant.
Ajunși în apropierea municipiului Timișoara, migranții se predau autorităților, care îi cazau în centrele specializate, până în momentul în care găseau un alt transportator dispus să îi conducă spre țările din vestul Europei”, au mai reținut anchetatorii.
Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova au făcut 7 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate mai multe bunuri și înscrisuri. De asemenea, au fost indisponibilizate 2 autoturisme, în vederea instituirii sechestrului asigurator.

Politica