sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Medic, infectat cu COVID, a murit în secţia în care lucra

Ilie Bloţu este al cincilea salvator vâlcean, care pierde lupta cu virusul. Acesta era medic primar ATI – Anestezie şi Terapie Intensivă, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea, avea 65 de ani şi era catalogat drept un „foarte bun profesionist”. 

Este al patrulea medic vâlcean care moare din cauza virusului SARS – CoV-2.

 În urmă cu două săptămâni, Ilie Bloţu s-a internat la spital, cu o formă severă, după ce a contractat virusul SARS – CoV-2, cel mai probabil la serviciu. Starea de sănătate s-a alterat în ultimele zile, fiind intubat chiar în secţia în care lucra, scrie adevarul.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Duminică seara, 4 aprilie, organismul său a cedat.  

Se număra printre medicii care au refuzat să se vaccineze, în ciuda pericolului uriaş pe care-l prezenta locul său de muncă.  

Și soţia acestuia, de asemenea medic primar ATI, dar în cadrul Spitalului de Obstetrică Ginecologie din Râmnicu Vâlcea, este infectată și este internată în cadrul altui spital care aparţine tot de SJU, Spitalul Vechi din Râmnicu Vâlcea, la Secţia Boli Infecţioase, cu o formă medie spre severă.

În noaptea dintre ani, Vâlcea a mai pierdut un medic, de la Spitalul Municipal Drăgăşani. Avea doar 34 de ani şi lucra alături de fratele său, de asemenea medic. Este vorba despre dr. Florin Onescu, originar din comuna olteană Priseaca, care ocupa postul de medic specialist Radiologie şi Imagistică Medicală în cadrul Spitalului Drăgăşani de numai o lună, după ce lucrase ca medic rezident la Craiova.

În luna noiembrie a anului trecut, un alt medic din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea a fost răpus de noul coronavirus. Iulia Dumitrescu avea 44 de ani şi suferea de un diabet zaharat de tip II.

S-a infectat în timpul serviciului, motiv pentru care a fost internată în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Vâlcea – componentă a Spitalului Vechi, aflată vizavi de locul în care lucra. Apoi, a fost transferată în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, unde a decedat pe 25 noiembrie.

Din rândul salvatorilor a mai existat şi un paramedic SMURD care a decedat la finele lunii octombrie. Plt. adj. şef Romeo Gheorghe Banu, avea 46 de ani, era din Râmnicu Vâlcea, dar lucra ca subofiţer operativ principal, de 14 ani, în cadrul Gărzii de Intervenţie Brezoi a Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea. S-a îmbolnăvit în urma unei intervenţii la un accident rutier produs pe Valea Oltului

În vara anului trecut, a mai decedat un medic de familie de la Şuşani – Vâlcea care activa şi în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, dar şi al Centrului de Permanenţă Ostroveni din Râmnicu Vâlcea.    Dr. Dumitru Constantin avea 51 de ani. A preferat să se trateze la Vâlcea, ca să-i fie aproape mamei care a murit cu o săptămână înaintea lui, din aceeaşi cauză.   De la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a fost transferat la sfârşitul lunii mai, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“, din Capitală.

Foto: adevarul.ro

Politica