Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Vaccinarea anti-COVID la copii ar putea începe în această vară

Publicat

pe

Din trimestrul al treilea al acestui an ar putea începe vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15.

„Este cât se poate de clar că este un vaccin sigur și eficient, inclusiv la grupa de vârstă 12-15 ani, și probabil că se va dovedi la fel și la celelalte grupe de vârstă. Noi estimăm că într-o perioadă de două luni vom avea o autorizare oficială atât de la Agenția Americană pentru Medicamente, cât și de la Agenția Europeană, așa încât vom putea și noi din trimestrul trei, probabil, să dăm posibilitatea și celor care doresc cu vârsta sub 15 ani să se vaccineze”, a spus la Digi24 medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Potrivit acestuia, sunt câteva mii de tineri, peste 16 ani, cu boli cronice, care s-au vaccinat încă din etapa a doua.

Concernul americano-german Pfizer/BioNTech a anunțat săptămâna aceasta că vaccinul său anti-COVID-19 are o eficiență de 100 la sută în cazul copiilor din grupa de vârstă 12-15 ani. Pfizer/BioNTech speră să înceapă vaccinarea acestei grupe de vârstă înainte de noul an școlar. În paralel, a început un studiu și pentru grupa de vârstă 6 luni – 11 ani.

„Este o veste foarte bună faptul că acest vaccin își dovedește eficacitatea, siguranța și tolerabilitatea și la grupa de vârstă mai mică de 16 ani. În momentul de față, datele sunt cât se poate de bune”, a spus atunci Gheorghiță.


Continue Reading