vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Juniorii tricolori visează la Jocurile Olimpice după ce s-au calificat la Mondialele de caiac slalom

Componenții lotului reprezentativ al României de caiac slalom au participat la concursul ICF Canoe Slalom World Ranking Race Solkan 2021, rezervat juniorilor, rezultatele obținute asigurându-le participarea la Campionatul Mondial de juniori din Tacen – Ljubljana – Slovenia, programat în luna iunie 2021.
Tricolorii mici Matteo Olar, Patrick Kozma, Dan Ionuț Corodan, Luca Batori, David Sălăjan și Ana Samok, sunt printre puținii sportivi din România care practică această disciplină nu doar de dragul aventurii, ci cu gândul de a participa la Jocurile Olimpice.
Cei mai experimentați, Matteo Olar și Patrick Kozma, au participat anul trecut la Campionatele Europene din Polonia
Ana Samok, singura reprezentantă a României în întrecerile feminine de la Solkan, prezentă pentru prima dată la o competiție internațională, a avut o comportare promițătoare. Descoperită în urmă cu un an printre copiii de la o casă de tip familial din Satu Mare, Ana Samok s-a dovedit o sportivă ambițioasă cu potențial pentru marea performanță.
Ionuț Stancovici, antrenorul lotului de caiac salmon al României, este încrezător în șansele elevilor săi de a obține rezultate din ce în ce mai semnificative.
„Sunt mulți copii talentați care iubesc caiacul slalom și care visează să ajungă la Jocurile Olimpice. Până acum România a obținut rezultate notabile doar la caiac și canoe sprint, dar de acum încolo sper să auzim din ce în ce mai des de performanțele de la slalom”, s-a declarat optimist tehnicianul.

sursa: cosr.ro

Politica