vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vaccinul AstraZeneca, administrat angajaţilor esenţiali de peste 65 de ani, în Spania

Spania a decis să-şi extindă vaccinarea anti-COVID-19 cu AstraZeneca pentru angajaţii esenţiali cu vârsta peste 65 de ani în scopul protejării unui mic grup de persoane care încă nu s-au pensionat.

Până acum, vaccinul AstraZeneca era folosit doar la persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani, concentrându-se pe angajaţii esenţiali, precum poliţiştii, pompierii sau profesorii.

Din această cauză, un număr mic de angajaţi esenţiali cu vârsta de peste 65 de ani a fost lăsat în afara efortului de vaccinare, a precizat ministerul, clarificând impactul unei decizii anunţate marţi seara, potrivit agerpres.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

După prima inoculare a persoanelor în vârstă care locuiau în căminele de bătrâni, a îngrijitorilor lor şi a personalului sanitar din prima linie, Spania vaccinează în prezent cu Pfizer/BioNTech şi Moderna persoanele de peste 80 de ani, urmând cei cu vârsta de peste 70 de ani.

Spania a administrat în total 7,7 milioane de doze de vaccin şi a inoculat cu ambele doze 2,64 milioane de persoane, propunându-şi ca 70% dintre cei 47 de milioane de locuitori ai săi să fie vaccinaţi până la sfârşitul verii.

Politica