vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Testarea pentru COVID-19 în farmacii, contra cost

Testarea pentru COVID-19 se va putea face și în farmacii, prevede o Ordonanță de Urgență adoptată de Guvern și un proiect de Ordin al Ministerului Sănătății, publicat în transparență.

Testarea în farmacii se va face exclusiv cu teste rapide antigenice – cu salivă sau nazale – și va fi tot contra cost. 

Vlad Voiculescu a anunțat că ministerul va trimite către farmacii teste, iar acestea își pot stabili singure costul de testare, scrie hotnews.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu se va face testare în toate farmaciile, pentru că nu toate farmaciile au capacitatea să facă, ci doar în cele care îndeplinesc anumite condiții, a subliniat medicul Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății și cea care semnează proiectul de Ordin privind testarea în farmacii, publicat în transparență.

Avantajul testelor rapide este, așa cum le spune și numele, faptul că rezultatul este disponibil într-un timp scurt. De asemenea, și prețul este mai mic decât cel al unui test de laborator – PCR. Principalul dezavantaj este însă acela că rezultatul este mult mai puțin precis decât al unui test PCR de laborator. În general, un rezultat pozitiv la testul rapid trebuie confirmat și de testul PCR.

Politica