Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Vaccinurile Pfizer şi Moderna reduc cu 80% riscul de infectare cu noul coronavirus, la două săptămâni după administrarea primei doze

Publicat

pe

Vaccinurile anti-COVID-19 dezvoltate de grupul Pfizer-BioNTech şi compania Moderna reduc cu 80% riscul de infectare cu noul coronavirus la două săptămâni după administrarea primei doze, potrivit unui studiu realizat în timpul campaniei de vaccinare în SUA.

Studiul, realizat de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite, a monitorizat timp de 13 săptămâni, în perioada 14 decembrie 2020 – 13 martie 2021, aproape 4.000 de persoane vaccinate în Statele Unite. Oamenii au făcut parte din rândul personalului medical şi al profesiilor aflate în prima linie de luptă împotriva pandemiei de COVID-19, notează Agerpres.

De asemenea, cercetarea a evaluat capacitatea acestor două vaccinuri de a proteja împotriva infectării cu noul coronavirus, inclusiv împotriva infecţiilor care nu cauzează simptome.

Astfel, studiul confirmă eficacitatea demonstrată în studiile clinice controlate, care au fost realizate înainte ca serurile să fie autorizate de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (Food And Drug Administration – FDA) din Statele Unite.

”Vaccinurile anti-COVID-19 autorizate, bazate pe tehnologia ARN mesager, oferă o protecţie timpurie, substanţială şi reală împotriva infectării pentru personalul din sistemul nostru naţional de sănătate, angajaţii din profesiile aflate în prima linie de combatere a pandemiei şi salariaţii din sectoarele esenţiale”, spune Rochelle Walensky, directoarea CDC.

Noua tehnologie ARN mesager foloseşte o formă sintetică a substanţei chimice naturale folosite de post de mesager. Această formulă instruiește celulele să sintetizeze anumite proteine, care mimează fragmente din structura noului coronavirus. Astfel, sistemul imunitar este învăţat să recunoască şi să atace virusul real atunci când acesta pătrunde în organism.Continue Reading