vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. 2 protestatari săltați de jandarmi, 17 sancționați și alții în curs de sancționare, după vizionarea pe filmare

Și la Mehedinți jandarmii i-au luat în „primire” pe protestatari. Protestul, inițial pașnic, din 29 martie 2021, de pe străzile Severinului, a degenerat în acte de violență și agresiune împotriva jandarmilor. Forțele de ordine au intervenit prompt și au aplicat amenzi, iar doi protestatari au fost duși la Poliție. S-au aplicat 17 sancțiuni, în valoare de peste 14.000 de lei. După analizarea imaginilor filmate de oamenii legii, alți protestatari riscă sancțiuni.

Iată comunicatul oficial al Jandarmeriei Mehedinți: „În urma desfășurării protestului din municipiul Drobeta Turnu Severin, luni, 29 martie a.c., pentru corecta informare a opiniei publice, vă comunicăm următoarele: Conform prevederilor legale, Jandarmeria are obligația de a asigura măsurile de ordine publică cu ocazia manifestărilor la care participă public numeros, indiferent de natura acestora, pentru a asigura protecția participanților și a celorlalți cetățeni și pentru prevenirea faptelor de natură să tulbure ordinea și liniștea publică. Manifestarea de protest de ieri nu a fost supusă avizării conform prevederilor legale, aceasta fiind organizată prin intermediul rețelelor de socializare, fără a exista un organizator la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin. Participanții la protest s-au adunat în Piața Drapelului, începând cu ora 17:00, unde au rămas până în jurul orei 19:30, după care au pornit într-un marș pe străzile municipiului. Pe timpul desfășurării manifestației publice, echipele de dialog ale Jandarmeriei Mehedinți au adus la cunoștința participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele legale ale nerespectării acestora. Cu toate acestea, în jurul orei 23.00, doi protestatari au exercitat acte de agresiune împotriva jandarmilor, împiedicându-i să-și exercite atribuțiile de serviciu, instigând ceilalți participanți să nu respecte recomandările forțelor de ordine. Jandarmii au acționat pentru stabilirea identității celor două persoane, fiind necesară folosirea forței pentru conducerea acestora la sediul Poliției în vederea dispunerii măsurilor legale. Cele două persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 3.000 lei, conform prevederilor Legii nr. 61/1991 republicată pentru  împiedicarea sub orice formă a organelor însărcinate cu menținerea ordinii publice de a-și îndeplini obligațiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul Poliției ori a altui organ de stat sau de a lua măsurile necesare pentru menținerea ori restabilirea ordinii publice. Pe timpul desfășurării acțiunii de protest, jandarmii au aplicat un număr de 17 sancțiuni contravenționale în valoare de 14.200 de lei pentru nerespectarea legii 60/1990 și legii 22/2020. În continuare vom analiza imaginile operative pentru identificarea și sancționarea tuturor persoanelor care au încălcat legea”.

Politica