vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Medic amendat, după decesul pacientei de la UPU

Medicul care s-a ocupat de pacienta de la UPU din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova care a decedat așteptând eliberarea unui pat a fost amendat de DSP Dolj. Motivul-lipsa unei parafe.

Femeia a decedat joi. Avea 84 ani.

DSP Dolj a facut vineri un control de către o echipa de inspectori din cadrul SCSP/DSP Dolj și s-au constatat următoarele:

Policlinica Buna Vestire Craiova
  1. În data de 16.03.2021, ora 10:40 este adusă de ambulanță la UPU, pacienta având stare de conștiență alterată, deficit motor hemicorp stg. , scor Glascow 5, saturație în oxigen 60% și test antigenic rapid Covid19 pozitiv;
  2. Pacienta rămane în observație pentru infecție Sars Cov 2 în izolator ; se efectuează CT craniu și torace nativ, stabilindu-se ulterior dg de :
  • AVC ischemic de arteră cerebrală medie dr.
  • Pleurezie dr. cu imagine sugestivă de bronhopneumonie ; se recoltează exudat nazofaringian pentru test RT PCR , rezultatul fiind pozitiv;
  1. În data de 17.03.2021 starea generală se degradează rapid și este necesară sedarea, intubarea și ventilarea mecanică, se efectuează consultul neurologic, se interneaza în secția ATI – neurologie, zona Covid19. Din lipsă de locuri în secția ATI – Covid19, pacienta rămâne în așteptare in UPU, unde i s-a acordat permanent asistențaă medicală, până la eliberarea unui loc în secția ATI;
  2. În data de 18.03.2021 la ora 09:42 pacienta intra în stop cardio respirator, se inițiază manevrele de resuscitare până la ora 10:15 când stopul cardio respirator devine ireversivbil și se declară decesul.

Neconformități constatate:

  • medicul neurolog nu a parafat consultul de specialitate în fișa UPU și nu a solicitat transferul pacientei în altă secție ATI prin CNCCI ;
  • registratorii din UPU au înregistrat eronat data internării in fișa UPU , respectiv 16.03.2020;

Măsuri aplicate:

  • sancționarea contravențională cu amendă în valoare de 10000 lei a medicului neurolog pentru nerespectarea protocolului de acordare a asistenței medicale în UPU conform art. 30, lit. o din HG nr. 857/2011 cu modificări.
  • sancționarea contravențională cu avertisment a celor doua registratoare din UPU pentru înregistrarea de date eronate în documente medicale , conform OG nr. 2/2001.

Politica