Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Preşedintele AEP, Constantin Mituleţu-Buică, a rămas fără titlul de doctor

Publicat

pe

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) le-a retras titlul de doctor preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu-Buică, şi fostului şef al Direcţiei Generale Anticorupţie Cătălin Ioniţă.

Hotărârea a fost votată cu 18 voturi „pentru”, din totalul de 21, în cazul raportului comun întocmit de comisia de lucru cu privire la sesizarea de plagiat pentru teza de doctorat „Cadru juridic privind controlul unităţilor cu responsabilităţi în domeniul securităţii şi apărării pentru respectarea drepturilor omului în situaţii de conflict armat şi operaţii de menţinere a păcii” a şefului AEP.

„Consiliul general al CNATDCU a votat în şedinţa din 18.02.2021 rezoluţie de retragere a titlului de doctor în domeniul Informaţii de securitate şi naţională atribuit domnului Mituleţu-Buică P.M. Constantin Florin prin Ordinului Ministrului nr. 3148/30.01.2017”, potrivit site-ului CNATDCU.

Tot 18 voturi „pentru”, din totalul de 21, au fost acordate de Consiliul general al CNATDCU pentru raportul comun întocmit de comisia de lucru cu privire la sesizarea de plagiat pentru teza de doctorat „Criminogeneza infracţiunilor cibernetice” a lui Cătălin Ioniţă.

„Consiliul general al CNATDCU a votat în şedinţa din 18.02.2021 rezoluţie de retragere a titlului de doctor în domeniul Ordine publică şi siguranţă naţională atribuit prin Ordinul Ministrului 6508/19.12.2012”, a informat CNATDCU.

Ioniță și-a susținut teza de doctorat în 2012 la Academia de Poliție, iar Mitulețu-Buică, în 2017, la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.

În cazul lui Cătălin Ioniță, decizia vine la doi ani și o lună după ce PressOne a dezvăluit că teza de doctorat a acestuia este plagiată, iar în cazul lui Constantin-Florin Mitulețu-Buică lucrurile după doar patru luni.

Constantin-Florin Mituleţu-Buică a afirmat că aşteaptă comunicarea oficială a deciziei Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare privind retragerea titlului ştiinţific de doctor pentru a face contestaţie, menţionând că, în continuare, consideră că nu a plagiat.

„Nu am prea multe de comentat. Aş spune că acelaşi CNATDCU în 2016 a propus emiterea titlului ştiinţific de doctor către Ministerul Educaţiei, iar de această dată CNATDCU s-a contrazis, printr-o decizie, că în 2016 a greşit. Eu în continuare consider şi pe baza documentelor pe care le-am depus în 2016 în emiterea acestui titlu de doctor că nu am plagiat. Raportul de similitudine este clar şi fără echivoc, demonstrează că pot primi titlul ştiinţific de doctor pe baza evaluării tezei de doctorat şi a documentelor pe care le-am avut pe timpul doctoratului”, a declarat Mituleţu-Buică pentru Agerpres.

El a adăugat că a aflat din presă despre decizia CNATDCU şi va contesta toate documentele care nu respectă procedura legală.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.