vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șeful DSP Gorj, infectat cu SARS-COV-2, a murit

Șeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj a decedat în urma infectării cu SARS-COV-2. Bărbatul în vârstă de 48 de ani  era internat la spitalul suport COVID-19 de la Târgu Cărbuneşti, dar starea lui s-a agravat în timp ce era transportat, cu ambulanța, la București. El a fost dus la un spital din Vâlcea, pentru a i se acorda îngrijirile necesare, dar a decedat.

Conform realitatea.net, aparatul de oxigen de pe ambulanța care-l transporta pe pacient spre Capitală  s-a defectat, iar medicii au decis să-l ducă la clinica din Vâlcea.

Mutarea urma să se facă sâmbătă după-amiază, cu o ambulanță dotată cu sistem de ventilație. Numai că, între Horezu și Râmnicu Vâlcea, s-a defectat o siguranță a sistemului electric, iar aceasta a decuplat ventilatorul pacientului. Medicii au depus eforturi uriașe și l-au resuscitat pe șeful Sanepid, acesta fiind transportat la Spitalul de Urgență din Vâlcea. A fost stabilizat, dar  a decedat la Spitalul din Râmnicu-Vâlcea, potrivit sursei citate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Cu profund regret, anunț trecerea în neființă a colegului și prietenului meu, Dobrin Adrian Virgil. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!“, a anunţat directorul DSP Gorj, Narcis Stoian.

Șeful Sanepid Gorj era cel care, în urmă cu mai bine de un an, s-a ocupat de primul caz de COVID-19 din România, semnalat în comuna Prigoria.

Alți trei angajați ai DSP Gorj sunt infectați cu noul coronavirus și au fost internați, în stare gravă, la spital. În urma decesului șefului de la DSP, prefectul de Gorj a anunțat că luni va trimite corpul de control să verifice dacă au fost respectate toate procedurile.

Politica