Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Covid-19. Bilanțul infectărilor, în Dolj

Publicat

pe

57 de persoane au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, iar alte două au decedat din această cauză.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Dolj, rata de transmitere a virusului se situează la 1.74 cazuri/mia de locuitori în județ, în Craiova înregistrându-se o rată mult mai mare – 2.70 cazuri/mia de locuitori.

În urma anchetelor epidemiologice efectuate, au fost descoperite 53 de focare de infecție.

În continuare, printre persoanele infectate se află 1235 de cadre medico-sanitare, 118 jandarmi, 228 militari, 122 de polițiști și 46 de cadre militare din penitenciar. Totodată, noi cazuri de Covid-19 au fost raportate în cazul a doi profesori și un elev.

Pacienții infectați cu SARA-CoV-2 se află internați în:

·         Spitalul de Boli Infecţioase – 175/172 din Dolj;

·         Spitalul Județean de Urgență – 21 din Dolj;

·         Spitalul de Neuropsihiatrie –12/8 din Dolj;

·         Spitalul Municipal Filantropia – 19/16 pacienți din Dolj;

·         Spitalul Municipal Băilești – 9 din Dolj;

·         Spitalul Orășenesc Dăbuleni – Comp. Boli Infecțioase– 17 din Dolj;

·         Spitalul CF Craiova – 15 din Dolj;

·         Spital Pneumoftiziologie Leamna – 19/15 pacienți doljeni;

·         Pacienți internați la ATI – 41.

De la începutul pandemiei, 19.725 de doljeni au contractat virusul Covid-19, iar 350 au pierdut lupta cu virusul nemilos, ca urmare a  complicațiilor apărute la nivelul organismului.

Autoritățile locale le reamintesc cetățenilor importanța respectării măsurilor de protecție impuse odată cu instaurarea stării de alertă. Astfel, purtarea măștii de protecție în toate spațiile deschise rămâne obligatorie, precum și evitarea zonelor aglomerate, păstrarea distanțării sociale, precum și evitarea contactului cu alte persoane în afara celor din familie, astfel încât răspândirea virusului să fie redusă.

Cetățenii doljeni au la dispoziție linia telefonică TelVerde 0800800165, unde pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție, precum și linia TelVerde 0800800358, unde pot apela pentru recomandări  și informații legate de virusul SARS-CoV-2.

Continue Reading