Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Numărul medicilor infectaţi cu Covid 19 în Dolj creşte

Publicat

pe

În timp ce Ministerul Sănătăţii din România susţine că, la nivel naţional, cazurile de Covid 19 în rândul cadrelor medicale a scăzut, în Dolj situaţia este cu totul alta.

Conform unei postări pe pagina de facebook a Ministerului, cazurile de infectare la nivelul cadrelor medicale a scăzut cu peste 87.7% după începerea procesului de vaccinare. ” Cu toţii avem cel puțin un prieten sau o rudă nehotărâtă când vine vorba de vaccinare. Dacă vrei să le arăți că vaccinul funcționează, acum ai un nou exemplu puternic, chiar din rândul medicilor. După vaccinarea împotriva COVID-19, cazurile de infectare în rândul personalului medical din România au scăzut cu peste 87,7%. Dacă înainte se înregistrau aproximativ 500 de cazuri noi pe săptămână, acum numărul lor a scăzut sub 50 de cazuri.”, a menţionat Ministerul Sănătăţii pe pagina de facebook.

Situaţia în judeţul Dolj este diametral opusă. De la începutul vaccinării, pe 30 decembrie 2020, numărul de cazuri a fost în continuă creştere. Dacă pe 19 ianuarie numărul cadrelor medicale infectate era de 1130, la 1 februarie numărul acestora ajunsese la 1173. La o săptămână mai târziu numărul medicilor testaţi pozitii a fost de 1192, iar miercuri 17 februarie numărul a crescut la 1211 cazuri, încă 4 noi cazuri fiind raportate în ultimele 24 de ore.

Numărul total al persoanelor vaccinate în Dolj este de 45075, iar vaccinarea continuă.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.