vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PSD se opune schimbării Avocatului Poporului. Ciolacu: Renate Weber este o instituție

Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, a declarat, marți, că PSD se opune schimbării Avocatului Poporului, Renate Weber. Dacă partidele din coaliția de guvernare vor „forța” această revocare, a afirmat Ciolacu, PSD va sesiza Curtea Constituțională și se va adresa și socialiștilor europeni.

„Renate Weber e o instituţie din instituţiile statului de drept, Avocatul Poporului, CCR. Cum te apuci să ataci? Este pe mandat. De ce vii pe un anumit mandat şi ataci? Categoric, dacă vor forţa schimbarea doamnei Renate Weber, o să atacăm hotărârea la Curtea Constituţională. Şi categoric, în primul rând mă voi adresa familiei socialiştilor europeni şi nu numai pentru acest atac, până la urmă, la statul de drept. Nu ai justificările necesare să vii cu aşa ceva. Poate am uitat acele ordonanţe date noaptea, fără să ţii seama de drepturile şi libertăţile românilor, încălcând Constituţia. Nu ai voie, indiferent că e stare de război, că este pandemie, să creezi un asemenea precedent cum a creat preşedintele Iohannis susţinând un partid politic. A depăşit o linie roşie. Renate Weber a venit şi a spus – înţeleg că este pandemie, dar nu depăşiţi linia roşie de încălcare a drepturilor şi libertăţilor”, a spus Ciolacu, citat de digi24.ro

Social-democratul a spus apoi că nu există motive pentru schimbarea Avocatului Poporului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Este foarte important Avocatul Poporului în această zonă, iar doamna Renate Weber a ieşit şi a atacat toate deciziile, ordonanţele. Presupun că au făcut nişte sondaje de opinie şi au văzut ce personalitate sau ce instituţie să atace şi le-a reieşit din cifre că cea mai vulnerabilă ar fi doamna Renate Weber, care nu este un comunicator, nu e în talk show-uri, ea reprezintă Avocatul Poporului. Ei joacă în continuare tot în logica electorală, nu au nicio treabă cu guvernarea”, a afirmat Ciolacu.

Reacția lui Marcel Ciolacu vine după ce, marți, Ludovic Orban, liderul PNL și președintele Camerei Deputaților, a anunțat că a fost demarată procedura de revocare a Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului.

„Am demarat procedura privitoare la revocarea Avocatului Poporului. Este o procedură care în legislatura trecută a fost demarată de grupurile parlamentare ale PNL. Solicitarea grupurilor parlamentare, formulată în legislatura trecută, nu a fost trimisă spre comisiile juridice comune. Birourile permanente reunite au refuzat să deruleze procedurile din Legea Avocatului Poporului şi procedurile regulamentare”, a declarat Orban la finalul şedinţei Birourilor permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului.

Politica