sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Containerele de la Rast, cabinete medicale

Containerele care fuseseră trimise doljenilor din Rast după inundațiile din 2006 vor deveni cabinete medicale în Orsova.

Este vorba despre containere, aflate intr-o stare deplorabilă, dar care vor fi reabilitate, reconfigurate și transformate în trei cabinete medicale și două garsoniere pentru medici, a anunțat managerul Spitalului Municipal Orșova, Adrian Cican.

„Toate aceste containere reabilitate o să aibă grup sanitar, duș, internet, televiziune, încălzire cu panouri radiante, apă caldă, climă și mobilier modern, iar pacienții o să aibă ambianță plăcută pe timpul așteptării cu muzică ambientală, fântână arteziană și…. căldura cadrelor medicale !!!
Cabinetele medicale care se vor muta în această zonă, la care se adaugă eliberarea zonei fostului Compartiment de Primire Urgențe, o să lase loc pentru următoarele cabinete:

Policlinica Buna Vestire Craiova
  • CABINET DE ORTOPEDIE – TRAUMATOLOGIE
  • CABINET DE UROLOGIE – NEFROLOGIE
  • CABINET DE ONCOLOGIE MEDICALĂ
  • CABINET DE ENDOCRINOLOGIE (dacă doamna doctor va accepta în această săptămână transferul)
    Aceste cabinete și garsoniere vor fi gata la…..01.03.2021.

Vizavi de ceea ce vedeți din fotografiile atașate regăsiți și schița ANSAMBLULUI MODULAR (NOU) AL COMPARTIMENTULUI DE PRIMIRE URGENȚE care în principiu va fi gata la 15.03.2021.

Sumele necesare pentru aceste proiecte au fost obținute astfel:

  • aproximativ 250.000 lei pentru reabilitarea celor 6 containere și transformarea lor în cabinete medicale și 2 garsoniere din venituri proprii prin încasările de la ambulatoriul deschis și din contractul cu CAS MH
  • 445.000 lei din bugetul local cu sprijinul primarului Municipiului Orșova și al Consiliului Local al Municipiului Orșova”, a menționat Adrian Cican.

Managerul a mai spus că este optimist că termnele de lucrări vor fi respectate, iar din luna martie locuitorii din zonă vor avea acces la servicii medicale de calitate.

„COMPUTERUL TOMOGRAF ESTE FUNCȚIONAL ȘI AȘTEPTĂM APROBĂRILE CNCAN PENTRU PUNEREA ÎN FUNCȚIUNE !!!DE LA 01.03.2021 SPITALUL MUNICIPAL ORȘOVA VA DA ÎN FUNCȚIUNE ÎN AMBULATORIUL DE SPECIALITATE…..UN NUMĂR DE….18 CABINETE MEDICALE (de la 10 existente acum). NOUTATE !!! DE LA 01.03.2021 O SĂ AVEM CABINET FUNCȚIONAL DE CHIRURGIE PEDIATRICĂ ȘI ÎȘI REÎNCEPE ACTIVITATEA CABINETUL DE PEDIATRIE !!! ÎN CURÂND O SĂ REDESCHIDEM TOT SPITALUL, CHIAR ȘI PENTRU INTERNĂRI NON-COVID”, a scris Cican pe facebook.

Politica