vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Accident de muncă mortal pe Drumul Expres Craiova-Pitești

Un șofer în vârstă de 48 de ani și-a pierdut viața într-un accident de muncă, provocat pe Drumul Expres Craiova-Pitești, în apropierea localității oltene Milcov.

Accidentul a avut loc joia trecută, în urma căruia angajatul unei firme din Vrancea, specializată în descărcarea de fier beton, a fost strivit de propriul autocamion, scrie gazetanoua.ro. Șoferul încerca să schimbe una dintre roțile utilajului, după ce a constatat că are pană.

„După ce a descărcat fierul beton necesar lucrărilor de pe șantierul Drumului Expres Craiova-Pitești, şoferul a constatat că la capul tractor are pană la roata din dreapta faţă. A solicitat sprijinul unui lucrător de pe un utilaj de ridicat, să îl ajute sa constate defecțiunea. În timp ce capul tractor era ridicat de cârligul de tractare, brațul de ridicare a cedat și l-a surprins pe șoferul autocamionului între scară și sol, fapt ce a dus la decesul acestuia. Potrivit legislației de securitate și sănătate în muncă, evenimentul de muncă în urma căruia intervine decesul lucrătorului este cercetat de ITM. Instituția noastră a deschis un dosar de cercetare a evenimentului”, a precizat Cristian Ungureanu, inspectorul şef al ITM Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru a se stabili cu exactitate modul în care s-a produs evenimentul tragic, poliţiștii au deschis un dosar penal în acest caz, 

Politica