Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Elevii și profesorii cu boli cronice vor putea să facă orele online și după redeschiderea școlilor

Publicat

pe

Profesorii cu „vulnerabilităţi certificate medical” vor putea preda online, a declarat miercuri, la Parlament, Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Cu toţii ne dorim revenirea la normalitate. Normalitate înseamnă şcoală cu prezenţă fizică, chiar dacă vom adăuga componente de online în perioada ce va urma. Cei care au vulnerabilităţi, elevii care au vulnerabilităţi certificate medical cu siguranţă vor avea acces la învăţare online. Aparţinătorii: părinţi, bunici ai acestor copii care au vulnerabilităţi generate de boli cronice certificate medical şi ei vor avea acces la învăţământ online. Cadrele didactice care la rândul lor pot avea vulnerabilităţi certificate medical vor putea să predea online sau asta în cazul în care nu vor exista şi în cea mai mare parte a situaţiilor nu există cadre didactice care să înlocuiască aceşti colegi care au vulnerabilităţi medicale. În acest fel vom asigura accesul la învăţământ online oricui are o motivaţie solidă, o certificare medicală”, a spus ministrul, potrivit hotnews.ro

Pe 2 februarie va fi luată o decizie oficială privind redeschiderea școlilor în format fizic, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate.

Între timp, pe site-ul petitiionline.ro s-a lansat o petiție s-a lansat o petiție pentru a se reveni la scenariul hibrid pentru învățământul primar:

„Protestăm cu privire la decizia Ministerului Educației Naționale de a redeschide școlile pentru ciclul primar, începând cu dată de 8 februarie 2021, inclusiv în scenariul roșu. Considerăm că, atât copiii noștri cât și părinții și bunicii, au dreptul la viață și la siguranță sanitară.
Măsurile luate de minister în plină criză sanitară nu se înscriu în niciun fel în obligația statului de a proteja categoriile vulnerabile și de a oferi șansă la un proces educațional echitabil pentru toți elevii, mai ales în condițiile în care sunt trimiși cu forță la școală copii pentru care încă nu există un vaccin anticovid omologat.

După ce a eșuat lamentabil în asigurarea procesului de educație online, foarte mulți elevi fiind lăsăți voit în afară dreptului la școală, acum, Ministerul Educației încearcă să întoarcă cinic elevii în clase expunându-i, la fel că în toamna, virusului SarsCov2.
(…)
Solicităm, așadar, păstrarea sistemului hibrid de predare în toate scenariile și baza legală prin care fiecare reprezentant legal al unui minor din clasele primare să poată să aleagă dacă vrea sau nu să își ducă fizic la școală copilul.”

Continue Reading