marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Educației: 80.000 de dascăli s-au înscris până acum pentru vaccinarea împotriva Covid-19

Până în acest moment 80.000 de cadre didactice s-au înscris pentru vaccinarea împotriva COVID-19, iar 6.000 și-au făcut deja prima doză, a anunțat Sorin Cîmpeanu, ministrul educației  în cadrul emisiunii „Omul potrivit” de la Digi FM. 

De asemenea, acesta a spus că, părinții și elevii vor afla marțea viitoare dacă școlile se vor redeschide începând cu data de 8 februarie, după vacanță.

„Ne dorim ca școala să înceapă, conform celor anunțate, în 3 scenarii: scenariul verde (rata de infectare să fie sub 1 la mia de locuitori -toate școlile deschise), scenariul galben (între 1 și 3 la mia de locuitori rată de infectare – grădinițe, învățământ primar plus clasele VI-VIII și XII-XIII, de asemenea cu prezență fizică), și scenariul roșu (cu rata de infectare peste 3 la mie, dar nu mai mult de șase la mie, pentru că știm bine că la peste șase la mie intră în carantină întreaga localitate – vor merge fizic toți copiii de grădiniță și elevii din învățământul primar). Universitățile, beneficiind de autonomie universitară, vor lua propriile decizii”, a declarat ministrul. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cîmpeanu spune că tot mai mulți profesori iau decizia de a se imuniza, după ce, la începutul lunii, un sondaj arăta că aproape jumătate dintre dascăli refuză să se imunizeze sau ezită să ia o decizie.

„În etapa a doua, procentul celor cu disponibilitate de vaccinare a crescut semnificativ. Până acum, nu a început un proces dedicat sectorial pentru personalul din învățământ, dar conform discuțiilor cu coordonatorul campaniei de vaccinare, înainte de 8 februarie se va începe și un proces cu <<prioritate sistemică>> pentru personalul din învățământ”, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu, scrie digi24.ro 

 

Politica