vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proiect internațional, organizat la un liceul din Slatina

Proiectul ,,Porți verzi”, organizat în cadrul mai multor țări europene, va avea loc, pentru al doilea an consecutiv, la Colegiul Național ,,Ion Minulescu” din Slatina. Proiectul se adresează elevilor cu vârste între 9 și 15 ani și se desfășoară în colaborare cu Fundația Europeană de Tineret pentru Ungaria. Scopul său este de a transforma tânăra generație în oamenii de mâine ai Planetei Pământ, dezvoltându-le spiritul creștin și civic, potrivit gazetanoua.ro.

Liceul slătinean participă pentru a doua oara la acest proiect, alături de țări precum Ungaria, Slovacia, Ucraina, Serbia, Croația, Slovenia, Austria. Elevii care formează Echipajul Cutezătorii de la Colegiul Național „Ion Minulescu”, sunt coordonați de prof. înv. primar Corbeanu Alexandra.

Anul trecut, echipajul alcătuit din 12 elevi ai C.N. „Ion Minulescu”, s-a clasat pe locul al doilea în cadrul competiției ce s-a desfășurat în Europa Centrală și de Est. Premiile au constat în diplome și o tabără de 7 zile în Croația, care, din cauza pandemiei, a fost anulată. Participarea de anul acesta reprezintă o provocare pentru elevii slătineni, care își propun să obțină premiul I. Aprecierea vizavi de atitudinea proactivă a elevilor a venit și din partea consilierul judeţean, Mariana Matei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am urmărit cu drag parcursul echipajului Cutezătorii în Proiectul Internațional ,,Porți Verzi”, Datini de Crăciun. Într-o perioadă în care societatea se află într-o continuă tehnologizare, elevii implicați în proiect vor să reînvie tradițiile și nimic din ce am primit de la străbuni să nu se piardă, oferind un exemplu colegilor lor , întărind astfel prin comportamentul lor ideea că ,,un popor fără tradiții este un popor fără viitor”. Îi felicit pentru inițiativă și așteptăm și alți elevi să li se alăture!”, a afirmat aceasta.

foto gazetanoua.ro

Politica