joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii din 10 localități din Gorj nu vor începe orele fizic

Școala în sălile de clasă se va relua de pe data de 8 februarie, imediat după vacanța inter semestrială. Pentru a stabili în ce zone se vor putea întoarce elevii în bănci, autoritățile au stabilit 4 scenarii: „Scenariul verde –incidența sub 1 la mie, Scenariul galben –incidența între 1- 3 la mie, Scenariul roșu –  incidența peste 3 la mie și Rata de infectare peste 6 la mie: Când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează, școlile de închid. Nimeni nu mai merge la școală”.

Rata de infectare este de peste 1 la 1.000 de locuitori în 10 localităț din judeul Gorj. Este vorba despre  Bengești Ciocadia, Licurici, Bumbești Pițic, Brănești, Stoina, Săulești, Crușeț, Hurezani, Ionești și orașul Turceni. Acolo, doar elevii din clasele primare I-IV și cei din anii terminali vor merge în clase.

„În urma situației primite de la DSP, cu excepția a zece localități, toate localitățile din județul Gorj sunt în scenariul verde. Asta înseamnă că absolut toate clasele, de la preșcolari și până în clasa  a XII-a vor începe orele fizic, fără scenariul hibrid. Bengești Ciocadia, Licurici, Bumbești Pițic, Brănești, Stoina, Săulești, Crușeț, Hurezani, Ionești și orașul Turceni sunt în scenariul galben. Asta înseamnă că grădinițele, clasele primare și clasele terminale, respectiv clasele a VIII-a și a XII-a, vor merge fizic la școală, iar restul vor învăța în continuare în sistemul online“, a transmis Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, potrivit igj.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica