Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Raed Arafat: Cei care se vaccinează au şansa la vară să meargă în alte ţări fără condiţionări de carantinare

Publicat

pe

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că cei care se vaccinează împotriva Covid-19 au şansa ca la vară să meargă în concedii, în străinătate, fără a fi obligaţi să stea în carantină.

„Clar că cei care se vaccinează au şansa la vară, dacă vor să meargă în alte ţări, au şansa să meargă fără condiţionări de carantinare, șanse mult mai mari decât cei care nu sunt vaccinaţi. (…) Să vedem, din nou, decizia discuţiilor care vor fi în Comisia Europeană. Noi vrem o abordare europeană, dar unele ţări este posibil să aibă o abordare a lor pe măsuri de protecţie”, a declarat Raed Arafat luni seară la Digi24, precizând că unele state ar putea chiar să impună obligativitatea vaccinării.

Arafat spune că este un semn pozitiv că lumea vrea să se vaccineze.

„Important este că faptul că lumea vrea să se vaccineze. Este un semn pozitiv. Eu sper că mulţi dintre ezitanţi să îşi schimbe părerea şi să vină şi ei la vaccin, iar dacă acum suntem limitaţi la Pfizer-BioNTech, în următoarea perioadă vor veni şi dozele de la Moderna şi de la AstraZeneca, care, se pare, cantitatea va fi mai importantă şi atunci clar putem creşte viteza cu care se vaccinează”, a mai declarat Arafat.

De asemenea, Raed Arafat spune că imunitatea, după vaccinare, durează până la opt luni cel puțin, acest lucru fiind demonstrat deja în urma monitorizării persoanelor vaccinate.

„La acest moment, ştim cu cât creşte timpul. Persoanele care au fost testate şi au intrat în studii, ele în continuare sunt evaluate la numărul de anticorpi, cu cât trece timpul mai mult, şi se pare că imunitatea este valabilă şi acuma, înseamnă că timpul se prelungeşte. Deci, în acest moment, în 6-8 luni deja s-au făcut teste pe cei care au fost vaccinaţi şi nimeni nu a venit să spună „atenţie că a scăzut” şi cu cât timpul trece şi testele demonstrează că anticorpii sunt prezenţi, cu atât valabilitatea acestei vaccinări este mai lungă. În acest moment asta putem zice. Nimeni nu poate să vină să spună cu certitudine imunitatea durează trei ani, pentru că vaccinul nu există de trei ani, ci există de câteva luni. Din ce am înţeles, urmează să fie testaţi periodic timp de doi ani cel puţin”, a mai declarat Arafat.

Continue Reading