joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Direcția de Evidență a Persoanelor deschide un nou ghișeu la Auchan Craiovița

Direcția Publică Comunitară de Evidență a Persoanelor Dolj va deschide, începând cu data de 18 ianuarie, un nou ghișeu cu publicul care va funcționa în incinta Centrului Comercial ,,Auchan Craioviţa” din Craiova, punct de lucru unde se vor depune cereri de eliberare a actelor de identitate fără o programare anterioară.

Potrivit unui comunicat de presă, programul de funcționare al celor două ghișee va fi zilnic, de luni până vineri, între orele 08.30-15.30, iar în ziua de joi, programul va fi prelungit până la orele 19.30.

„La acest ghișeu se vor primi cereri pentru eliberarea actelor de identitate /înscrierea menţiunii de stabilire a reşedinţei, formulate de persoane care au, sau doresc să obțină domiciliul sau reședința într-una din localitățile județului Dolj. Având în vedere unele probleme tehnice apărute la emiterea actelor de identitate, soluționarea cererilor  ce vor fi primite în următoarea perioadă la ghișeele DPCEP Dolj dar și la ghișeele celorlalte servicii publice comunitare locale de evidența persoanelor din județul Dolj, se va face în 30 zile de la depunerea acestora”, se arată în comunicat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cetățenii care se află într-o situație deosebită ce poate justifica solicitarea eliberării cărții de identitate într-un termen mai scurt, vor depune suplimentar o cerere specială prin care vor menționa situația deosebită în care se află: motive medicale, deplasare urgentă într-o altă localitate sau un alt stat, susținerea unor concursuri de admitere sau examene, efectuarea unor operațiuni bancare/notariale. Cererea specială se va obține gratuit de la ghișeu.

Persoanele care doresc să depună cereri la ghișeul cu programări al DPCEP Dolj, trebuie să sune mai întâi la nr. de telefon 0351437038 sau 0351437039, între orele 08.00-16.00, de luni până vineri.

„Programarea la ghișeu se va face numai pentru ziua următoare, în limita programului de lucru. Eliberarea actelor de identitate se va face în a 30-a zi de la data depunerii, luându-se în calcul atât ziua depunerii cât și ziua eliberării. Excepție vor face cărțile de identitate provizorii care vor fi eliberate în aceeași zi sau cel târziu în ziua următoare și cărțile de identitate produse pentru cetățenii aflați în situații deosebite, acestea eliberându-se în funcție de situația concretă în care se află fiecare”, se mai arată în comunicat.

Programul de eliberare a actelor de identitate va fi zilnic, de la aceleași ghișee, între orele 14.00-15.30.

Activitatea de primiri cereri la cele două ghișee ale DPCEP Dolj se va desfăşura cu respectarea regulilor de igienă şi distanţare socială impuse de situaţia epidemiologică actuală, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Politica