joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mega-oraș fără drumuri și mașini. Costurile proiectului sunt estimate la 500 de miliarde de dolari

 Un oraș ecologic cu „zero mașini, zero drumuri, zero emisii de CO2” este construit de Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol din lume.

Mohammed bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite și președinte al Consiliului de administrație al NEOM, a anunțat lansarea proiectului The Line. Costurile totale sunt estimate la 500 de miliarde de dolari, de două ori cât întreg Produsul Intern Brut al României.

„În calitate de președinte al consiliului de administrație al NEOM, vă prezint „THE LINE”, un oraș care va putea găzdui un milion de locuitori, cu o lungime de 170 km și care va prezerva 95% din zonele naturale”, a anunțat prințul moștenitor Mohammed bin Salman, într-o declarație transmisă de televiziuni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Nu vor exista nici mașini, nici drumuri, cu zero emisii de carbon”, a anunțat liderul de facto al primei economii arabe, care se clasează în mod regulat între cel mai poluatoare țări din lume.

„Trebuie să transformăm orașele în orașe ale viitorului”, a declarat el, vorbind de o „revoluție civilizațională”.

The Line reprezintă o centură de 170 de kilometri ce va sub-traversa viitorul oraș NEOM, cu o populație estimată la un milion de locuitori.

În noua dezvoltare urbană, navetele obișnuite din orașe vor fi înlocuite cu soluții de transport de ultra-mare viteză și mobilitate autonomă, concepute pentru a reduce timpul de călătorie. Astfel, cea mai lungă călătorie nu va dura mai mult de 20 de minute. De asemenea, orașul va dispune de servicii precum școli și centre de sănătate

Orașul NEOM va fi dezvoltat pe o suprafață de 26.500 km pătrați în nord-vestul provinciei Tabuk și se va întinde până la frontierele cu Egipt și Iordania ale Arabiei Saudite. Construcția „THE LINE” va începe în primul trimestru din 2021 și va fi finanțată de Fondul Public de Investiții, principalul instrument al politicii de diversificare a economiei țării, scrie hotnews.ro

Proiectul ar urma să creeze 380.000 de locuri de muncă iar contribuția sa la PIB-ul regatului este estimată la 180 miliarde riali (peste 39 miliarde euro) până în 2030, potrivit comunicatului NEOM.

Politica