sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. Încă 13.650 de doze de vaccin, distribuite în Craiova

Campania de imunizare continuă în România, în rândul cadrelor medicale care au solicitat vaccinarea. Astăzi, a sosit a treia tranșă de vaccinuri anti-Covid, reprezentând 150.150 de doze, distribuite în țară.

Pentru Centrul Regional de Distribuție din Craiova au fost pregătite 13.650 de doze de vaccin.

,,Astăzi, 6 ianuarie, a sosit în România a treia tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, constând în 150.150 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul este asigurat de firma producătoare, inclusiv în momentul transportului la sol. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă”, potrivit unui comunicat emis de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Restul dozelor din a treia tranșă vor fi trimise centrelor de vaccinare din București, Brașov, Cluj, Constanța, Iași și Timișoara. Potrivit informațiilor, în urma celei de-a doua tranșe din data de 29 decembrie 2020, României i-au fost direcționate 140.400 doze, din care au fost distribuite 80.935 doze. Din numărul total de doze primite atunci, 13.925 doze au fost distribuie astăzi către direcțiile de sănătate publică județene și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, după cum urmează: DSPM București, DSP Alba, DSP Arad, DSP Argeș, DSP Botoșani, DSP Bihor, DSP Caraș-Severin, DSP Cluj, DSP Covasna; DSP Galați; DSP Ilfov; DSP Sălaj; DSP Suceava, DSP Timiș, DSP Vâlcea.

Autoritățile însărcinate cu coordonarea campaniei de vaccinare anti-Covid-19 în România au transmis că vor fi administrate toate dozele de vaccin primite, urmând Strategia națională de vaccinare stabilită.

,,În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în cea de-a doua tranșă, cât și în cea de-a treia tranșă, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și Centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București. Reamintim că, în acest moment, procesul de vaccinare se desfășoară, conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, pentru personalul prevăzut în Etapa I de vaccinare din domeniile sănătății și social – sistem public și privat”, se mai arată în comunicatul emis.

Andreea TIGOIANU

Politica